ИЗБРАХА ТУРИСТИЧЕСКО ЛОГО НА СЛИВЕН
12.06.2024 1587 Прегледи

ИЗБРАХА ТУРИСТИЧЕСКО ЛОГО НА СЛИВЕН

Приключи конкурсът за туристическо лого на Сливен. След задълбочено обсъждане на подадените конкурсни работи комисията за оценка определи следните резултати:

I място – за конкурсна работа, предложена от Вълка Димитрова Парушева.

Първа поощрителна награда – за конкурсна работа, предложена от Илиян Начев.

Втора поощрителна награда – за конкурсна работа, предложена от Христо Великов.

Трета поощрителна награда – за конкурсна работа, предложена от Никола Урумов.

Наградата за най-млад участник се присъжда на Максим Яворов Нейчев, 12-годишен.

В конкурса участваха 21 колективи и единични автори с 22 проекта за графичен знак.

Председател на комисията за оценяване е Стоян Марков, заместник-кмет на Община Сливен. Нейни членове са експерти и представители на различни институции: Маргарита Пенева, директор на Художествена галерия „Димитър Добрович“; доц. д-р Николай Сираков, директор на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“; д-р Маргарита Дончева, график, калиграф и плакатист с богат опит и преподавател в Националната художествена академия – София и в Национална художествена гимназия-Сливен; Николай Куршумов, фотограф; Христо Георгиев, ръководител на проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“.

Ръководството на Община Сливен благодари на участниците, като всички включили се ще получат грамоти.

Конкурсът се проведе в рамките на проектa „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. Целта му е разработване и маркетиране на цялостен, интегриран и жизнеспособен туристически продукт на Община Сливен със значителен туристически потенциал, привличащ голям брой посетители за осигуряване на финансова устойчивост, опазване и популяризиране на културното наследство.

Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на Сливен през последните години за паметниците на културата, откакто ги управлява Общината. По него беше обновена Къща музей „Хаджи Димитър“, започна ремонт на въжената линия на Карандила, както и други обекти от културно-историческото богатство на Сливен.

Предишна DANCE NATION ЩЕ ГОСТУВА ОТНОВО В КОТЕЛ
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ФУТБОЛЕН МАЧ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БОНЬО – В АРЕСТА, ИВАНКА С ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Боньо С. Той е обвинен за това, че на 08.07.2019 г. в гр. Сливен, в съучастие с Иванка Ч.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА САМОСТОЯТЕЛНИ И СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

Във връзка с динамиката на извънредната епидемична обстановка, свързана с повишената заболеваемост от коронавирус и издадените заповеди от министъра на здравеопазването, Община Сливен изготви график за проверки в своите структури и критичните точки на

Новини Сливен

ВЕЛОСИПЕДИСТ Е УДАРЕН ТАЗИ СУТРИН НА КРЪСТОВИЩЕТО „РОЗОВА ГРАДИНА“ В СЛИВЕН

Лека кола блъсна велосипедист тази сутрин на кръстовището „Розова градина“ в Сливен. Мъжът е откаран в болницата. На място има полиция. Очаквайте подробности.