ИЗБРАХА ЛЕГЕНДАТА СТАНКА ЗЛАТЕВА ЗА НАЦИОНАЛЕН СЕЛЕКЦИОНЕР
януари 22, 2022 2296 Прегледи

ИЗБРАХА ЛЕГЕНДАТА СТАНКА ЗЛАТЕВА ЗА НАЦИОНАЛЕН СЕЛЕКЦИОНЕР

Легендата на родната борбата Станка Златева бе избрана за селекционер на националния отбор за девойки. Станка Златева е от сливенското село Крушаре. В Сливен тя има спортна зала и отбор по борба, носещи нейното име. Решението бе взето на заседанието на Управителния съвет на родната федерация.

Златева е петкранта световна и шесткратна европейска шампионка, а единственото, което липсва в колекцията ѝ, е олимпийското злато. Тя има два сребърни олимпийски медала.

Помощник на Златева ще бъде Симеон Стаев. Юношеският национален отбор бе поверен на тандема Диан Динчев – Мариян Стойнев.

Междувременно стана явно, че Бисер Пенев, който е състезател именно на клуб “Станка Златева”, бе дисквалифициран за неспортсменско поведение по време на държавното лично първенство в Сливен. Борецът няма да може да се състезава за период от една година.

В среща за бронзовия медал в категория до 61 кг на свободния стил Пенев водеше до последните секунди с 6:4 на Сергей Бонев (“Янчо Патриков – ЦСКА”). А след финалния съдийски сигнал изрита рефера Петър Дойнов, че не му е отсъдил туш.

 

corner.dir.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ГОЛФ ИЗЛЕТЯ ОТ СЛИВЕНСКИ БУЛЕВАРД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДЕБАТ ЗА УЧИЛИЩЕ НА БЪДЕЩЕТО

Клуб по дебати „Туида“ към Младежки дом – Сливен организира младежки дебат на тема „Това правителство ще създаде училище, което да подготвя младите хора за бъдещето“, който се проведе днес

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН РАЗКРИ КРАЖБА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ ФЕРМА ЗА КРИПТОВАЛУТА

Разследване на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа е започнало в началото на тази седмица от служители на ОДМВР-Сливен и ЕВН. Операцията е проведена на 22 и 23 декември в сливенското

Новини Сливен

ПАМЕЛА БАКАЛОВА ОТ СПГСГ „АРХ. ГЕОРГИ КОЗАРОВ“ СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ“

На провелите се финали на националното състезание „Най-добър млад строител” – 2019, в гр. Велико Търново, в което участваха 48 ученици от 16 професионални гимназии, възпитаничката на Сливенската професионална гимназия по строителство