ИЗБРАХА Д-Р ВАНЯ РИБАРОВА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕНТГЕНОЛОЗИТЕ ОТ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ В БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ ПО РАДИОЛОГИЯ

ИЗБРАХА Д-Р ВАНЯ РИБАРОВА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕНТГЕНОЛОЗИТЕ ОТ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ В БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ ПО РАДИОЛОГИЯ

Д-р Ваня Рибарова от Отделението по образна диагностика в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен беше избрана за представител на рентгенолозите от Южна България в Управителния съвет на Българската асоциация по радиология. Това стана по време на XIX конгрес на асоциацията, който се проведе в началото на ноември в Пловдив. По време на отчетно-изборното събрание за ново ръководство, за председател бе избрана проф. Н. Трайкова от УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив.

По време на конгреса се проведоха няколко научни сесии и участниците имаха възможност да обменят идеи и активно да участват в дискусии. На събитието присъстваха изтъкнати лектори от Европа, с множество научни трудове за провеждане на курс по абдоминална онкология, част от  ESOR/ европейското училище по радиология/ – Prof. Giuseppe Brancatelli от универистета в Палермо, Prof. Valérie Vilgrain – професор по радиология от Париж,  Prof. Charikleia Triantopoulou от Атина и др. Преди конгреса се проведе Европейско училище по абдоминална образна диагностика, чиято цел е да привлече голям брой специализанти и млади лекари в областта на образната диагностика.

Предишна ОТБОРЪТ НА ОДМВР - СЛИВЕН СЕ КЛАСИРА ТРЕТИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА"
Следваща ЛИСТОПАД ОТ ОСТАВКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВОГОДИШНО ПОСЛАНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ ЛИДЕР НА ГЕРБ- СЛИВЕН ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА

Скъпи съграждани и приятели, честита 2021-ва година! Отминалата 2020 -та беше тежка за всички нас. Година на изпитания и ограничения. Година на много обрати. Всеки от нас си прави равносметка

Новини Сливен

АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА

Днес 13.03.(вторник) поради авария е прекъснато водоподаването в с.Самуилово до 14.00ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВИЯТ ЕТАП ОТ ВАКСИНАЦИЯТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

44 лекари, 35 медицински сестри и фелдшери и 21 санитари и друг персонал бяха ваксинирани срещу COVID-19 в област Сливен през първия етап на кампанията, осъществен на 28 и 29 декември, съобщиха