ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ПРОФИЛАКТИЧЕН ПАКЕТ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“
март 1, 2022 1290 Прегледи

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ПРОФИЛАКТИЧЕН ПАКЕТ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“

Медицинска лаборатория „Лина“надгражда профилактичните си кампании, въвеждайки пълни и съкратени пакети за част от тях. Целта е по-голямо удобство за пациентите, които могат да изберат най-подходящите изследвания според здравословното си състояние.

Новите кампании са общо десет и важат през месеците март и април 2022 г. Те се извършват на преференциални цени във всички самостоятелни лаборатории и манипулационни на „ЛИНА” в страната. В град Сливен те се намират на ул. „Криволак” №9, ет. 2 и бул. „Стефан Караджа” №4.

За кампаниите  НЕ е необходимо записване на час или направление от лекар.

Постковид панел  на намалена цена от 62.00 лв. на 38.00 лв.

/Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 скрининг ( IgM+IgG ), феритин, D-димер, LDH и C-реактивен протеин/

Този панел е за преболедували или хора, които имат съмнения, че са се срещали с инфекцията. Тестът трябва да се прави поне 1 седмица след началото на симптомите като най-показателен е две седмици по-късно. (Резултатът е формулиран като  положителен или отрицателен.)  Останалите анализи насочват дали в организма ни протича възпалителен процес или повишено троомбообразуване.

 

Пакет бъбречна функция – съкратен на намалена цена от 18 лв. на 12 лв.

/ урея, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, албумин, калций и фосфор/

 

Пакет бъбречна функция – разширен на намалена цена от 58 лв. на 42 лв.

/урея, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, албумин, цистатин С,  калий, натрий, хлориди, калций и фосфор/

 

Пакетите  са свързани с грижа за бъбреците и са подходящи както за скрининг, така и за контрол на заболявания, като хронична бъбречна недостатъчност, бъбречно-каменна болест или цистит. В разширения панел е включен и един нов, много чувствителен за ранна бъбречна увреда показател – цистатин С. Той се използва успешно като алтернатива на креатинина и креатининовия клирънс за оценка на бъбречната функция, тъй като не се повлиява от мускулната маса, хранене, пол, възраст, раса, медикаменти и възпаление. Тези пакети могат да се направят и от хора с диабет, тъй като при тях често се наблюдават усложнения в тази посока. Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин на гладно.

 

Пакет чернодробна функция – съкратен на намалена цена от 12 лв. на 8 лв.

/АСАТ, АЛАТ, АФ, ГГТ/

 

Пакет чернодробна функция – разширен на намалена цена от 39 лв. на 26 лв.

/АСАТ, АЛАТ, АФ, ГГТ, HBsAg ( Хепатит B), Хепатит С (anti-HCV antibodies)/

 

„ЛИНА” обръща специално внимание и на черния дроб, правейки профилактиката по-достъпна. В тази кампания има анализи, които показват ранна увреда още преди развитие на симптоми. В пълния пакет те са допълнени от изследвания за Хепатит B и Хепатит C.

Пакет анемия – съкратен на намалена цена от 24 лв. на 18 лв.

/пълна кръвна картина с 16 показателя + желязо, общ ЖСК, сатурация на трансферин/

 

Пакет анемия – разширен на намалена цена от 64 лв. на 46 лв.

/пълна кръвна картина с 16 показателя + желязо, общ ЖСК, сатурация на трансферин, фолиева киселина, Витамин B12/

 

Изследванията за анемия са за цялото семейство, включително и за децата. Не ги пропускайте,  ако планирате да пиете добавки с желязо или витамини, тъй като е добре първо да проверите нивата им.  Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин на гладно и разбира се поне 20 дни преди тях да не е приемано желязо или Витамин B12 под формата на медикаменти или хранителни добавки.

 

Щитовидни хормони на намалена цена от 36 лв. на 18 лв.

/FT3, FT4, TSH/

 

Състоянието на щитовидната жлеза се отразява пряко върху организма и външния ни вид. При съмнения за проблем тези хормони са добър ориентир  дали функцията й е нормална или в нея има отклонения. Изследванията се извършват сутрин на гладно преди приема на кофеин и напитки, съдържащи кофеин.

Репродуктивни хормони на намалена цена от 56 лв. на 36 лв.

/LH, FSH, Estradiol, Prolactin/

 

Този пакет е насочен към жени с проблеми с фертилитета, месечния цикъл или при менопауза. Пациентки, които са на хормонална терапия, също могат за извършат изследванията. LH, FSH и Estradiol трябва да се определят от 3-5- ти ден от месечния цикъл, а изследването на Prolactin е желателно да става сутрин, след спокоен сън, като се избягват стресови ситуации в дните преди пробовземането. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

Андрогенни хормони на намалена цена от 49 лв. на 36 лв.

/Testosterone, DHEA/S, 4 Андростендион/

 

Те са свързани с мъжкото здраве, но част от тях се използват и за диагностициране на причините за нередовен менструален цикъл, засилено окосмяване при  жените и/или поликистоза на яйчниците.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат във всеки от самостоятелните й филиали.  Таксата  венепункция и транспортна среда е 2 лв.

 

 

Предишна СЕМ СПИРА РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В БЪЛГАРИЯ
Следваща КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ ГРАЖДАНИ И САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ ПО ПОВОД 1-ВИ МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СИСТЕМАТА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ЯСЛИ ВЕЧЕ Е ОТВОРЕНА

Системата за прием в детските градини и ясли, от днес, 5 август,  отново е отворена. Достъпът до електронния прием беше временно ограничен поради техническа повреда в сървъра. Община Сливен уведомява

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА НЕЗАКОННИТЕ ГАРАЖИ В СИНЯТА ЗОНА

Община Сливен започна премахването на незаконните гаражи в синята зона на централната част. За целта е наета фирма „Бул-гейт“. „Не сме си поставяли срок за премахването на гаражите“, заяви пред

Новини Сливен

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЛАНИНСКИ МАРАТОН „ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ“

Над 500 мъже и жени ще участват в седмото издание на Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“ на 22 октомври в Сливен.  Атрактивното събитие е част от програмата на Сливен за