ИВАН СЛАВОВ ПРОГНОЗИРА ПОБЕДА ЗА ГЕНЕРАЛ МИЛЕВ НА ЧЕРВЕНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ В СЛИВЕН
август 26, 2019 2400 Прегледи

ИВАН СЛАВОВ ПРОГНОЗИРА ПОБЕДА ЗА ГЕНЕРАЛ МИЛЕВ НА ЧЕРВЕНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ В СЛИВЕН

Областният председател на АБВ в Сливен Иван Славов прогнозира, че генерал Кольо Милев ще бъде избран за кандидат от името на БСП за кмет на Сливен. Това стана на пресконференция пред журналисти в понеделник. Славов не обяви публична подкрепа за Кольо Милев, но намекна, че левицата има нужда от опитен кандидат за градоначалник. Самата конференция, която ще излъчи червения кандидат за кмет, е насрочена за идната събота.

„Много скоро след това ще дадем нова пресконференция с конкретика за нашето явяване на изборите“, каза Иван Славов.

ПП АБВ-Сливен ще участва в местните избори в общините Котел и Твърдица в коалиция с БСП.

Предстои диалог за общото участие и в община Нова Загора. По думите на Славов е възможно от партията му да подкрепят кандидата на БСП при евентуален балотаж. „БСП ще посочи кандидатите за кметове като по-голямата политическа сила“, каза бившият кмет на Сливен.

В същото време обаче АБВ е готова да представи и свой кандидат за кмет и листа за общински съветници, ако няма възможност за участие в коалиция.

„Подкрепяме опитите на БСП и Коалиция „Заедно за Сливен“ да се развива конструктивен диалог, в търсене на адекватно партньорство. Това е функция от очакванията на почти половината граждани Сливен да има нов кмет.

Нашата оценка за общината в основни линии е положителна. Всеки месец управлението на града прави опити да се доближи до гражданите.

Имаме и обоснована критичност за забавени процеси, свързани с инфраструктура, заетост и икономика на града. Сливен е на опашката по доход на жител.

В много случаи озадачава единомислието между опозиция и управляващи. Дотолкова, че ние, гражданите, наблюдателите не можем да разберем докъде се разпростира властта и къде започва опозицията. Логично е от средите на опозицията да срещаме оценки, които има и градивност, но и критика“, каза Иван Славов.

Той сравни общините Сливен и Бургас по стойността и броя на защитените проекти с национално и европейско финансиране, които са 32 милиона лева за Сливен и 150 милиона лева за Бургас.

 

 

 

Предишна 32-ГОДИШЕН МЪЖ Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА
Следваща ГЕОРГИЙ АБРААМЯН ВЛИЗА В ЛИСТАТА НА КОАЛИЦИЯ "ЗАЕДНО ЗА СЛИВЕН" КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АРМЕНСКАТА ОБЩНОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЪРЗО РАЗКРИХА КРАДЕЦ

За броени часове криминалисти на РУ-Котел разкриха домова кражба и задържаха извършителя. Вчера, в 14,00 часа, в дежурната част на РУ-Котел, е получен сигнал от гражданин за незаконно проникване в

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ ОТ ОБЩИНАТА ПО ПОВОД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Уважаеми лекари, За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по случай професионалния ви празник – Деня на българския лекар. От името на цялата сливенска общност приемете искрени благодарности

Новини Сливен

МВР – СЛИВЕН: В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЪДЕЙСТВАМЕ НА ГРАЖДАНИТЕ

Звената „Български документи за самоличност“ при ОД МВР Сливен ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на