ИВАН КЛИСУРСКИ ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ – СЛИВЕН: ПОЛИТИКАТА У НАС ИМА НУЖДА ОТ СЕРИОЗНО ЛЕЧЕНИЕ, А ИЗБОРИТЕ СА НАЧАЛОТО НА ТЕРАПИЯТА
март 31, 2021 2855 Прегледи

ИВАН КЛИСУРСКИ ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ – СЛИВЕН: ПОЛИТИКАТА У НАС ИМА НУЖДА ОТ СЕРИОЗНО ЛЕЧЕНИЕ, А ИЗБОРИТЕ СА НАЧАЛОТО НА ТЕРАПИЯТА

Политиката у нас има нужда от сериозно лечение, а изборите са началото на терапията, така младият лекар Иван Клисурски от листата на ПП „Има Такъв Народ“ Сливен описва ситуацията в страната в момента. В битката за място в новия парламент той залага на експертизата си в две направления – здравеопазване и образование.Поставеният под номер две в листата ще работи за общодостъпно здравеопазване на високо ниво и реформа в образованието, разкриваща пред младите българи шанс за придобиване на високи квалификации.

 

1.Коя е вашата сила и къде сте готов да вложите своя потенциал ?

-За никого не е тайна, че проблемите в България са много, трупани са с години и все още търсят своето справедливо решение. Като млад човек, на който вече му омръзна всичко това, искам да опитам да помогна за излизането от този омагьосан кръг. За да дам своя принос за постигането на тази цел ще заложа на придобитите знания и умения и от живота, и от университета. Искам да работя за това младите като мен да виждат пред себе си перспективата за развитие тук , в родината си, а възрастните да са спокойни за старините си.

 

  1. До къде се простира хоризонта пред един млад лекар, който освен да пази здравето на гражданите, иска да защитава и интересите им като стъпи на политическата сцена?

-Страната ни разполага с прекрасни лекари и знам, че пациентите много добре осъзнават техните достойнства. Те обаче доста често биват затъмнени от неуредиците в здравната ни система. Ежедневно виждам какво се случва зад кулисите й и знам, че тя изнемогва не толкова от липса на кадри, а от недалновидно управление. Като бъдещ лекар искам да застана зад гърба на колегите си и на пациентите, да помогна за създаването на стабилни основи в здравеопазването, които да донесат сигурност и за едната и за другата страна.

 

3.Несъмнено политиката у нас има нужда от сериозно лечение, като представител на „Има Такъв Народ“ какво предлагате да е то?

-Сериозно лечение със сигурност е необходимо и е крайно време да излезе на дневен ред. По тази тема възгледите на партията съвпадат с моите, а именно създаването на електронно здравеопазване, демонополизация на здравната каса, установяване на ефективно работеща доболнична (амбулаторна) помощ, както и ефективна национална система за осигуряване на спешна помощ с включено авиационно звено. Системата се нуждае и млади кадри, които да „поемат щафетата“.

 

  1. Парите за здравеопазване всяка година се увеличават, но това не се чувства от хората по никакъв начин…

-Промяна не се усеща защото пътят, по койтопреминават тези средства, е осеян с пробойни и те изтичат. От първоизточника до пациента има дълъг път и средствата нейде се губят, а ние ставаме свидетели на поредния парадокс в държавата-колкото повече пари се влагат в началото на веригата, толкова повече се изразходват нецелесъобразно. Този процес е обратим, ако се предприемат необходимите правни действия от страна на държавата.

 

  1. Има ли възможност да бъде спряно масовото изтичане на млади специалисти, сред които и лекари, в чужбина? Вас какво ви мотивира да сте тук?

-Не само е възможно, но е задължително изтичането на млади специалисти да спре. Пътят за постигането на това минава през осигуряванетона добра работна среда, възможности за специализация, добро и справедливо заплащане, защото това е професия, на която отдаваш целия си живот – дълги години учене и усъвършенстване на уменията. Този  проблем освен политически има и морален аспект. Необходимо е признание и уважение към всички млади лекари от страна на управляващите, но и на гражданите, защото рано или късно се налага да разчитат на тях, за да опазят здравето и живота им. Като един от хоратапосветили живота си в полза на другите, се чувствам мотивиран да остана в родината си и да помогна тя да има по-добро бъдеще.

 

  1. Кои ще бъдат приоритетите Ви като народен представител, ако бъдете избран от 21-ти МИР- Сливен ?

Осигуряване на качествена здравна грижа за българските граждани независимо дали са от големия град или от малко село, това е сред моите приоритети. Ще работя и за образование, съобразено с най-високите стандарти, за развитието на спорта и културата, защото те са двигателите на националния прогрес.

 

  1. Изборите ще се проведат в извънредна обстановка, не малка част от хората са уплашени. По какъв начин ще призовете избирателите да отидат до урните?

Обстановката, в която се намираме, е не само извънредна, но и непозната за всички ни. Приоритет в създалата се ситуация е здравето на хората, но животът върви напред и политическите аспекти също се променят. Всеки пълнолетен български гражданин с право на глас трябва да го упражни, спазвайки противоепидемичните меркизащото според Конституцията на Република България цялата държавна власт произтича от народа. Нека тази власт бъде упражнена в името на едно по-добро управление – защото народът трябва да помни, че управлява посредством управляващите.

 

  1. Как според вас изглежда промяната, която се надяваме да доведе до по-добро бъдеще ?

Промяната първо трябва да бъде поискана, за да се случи. След това всеки избирател може да заяви желанието си промяната да стане реалност подкрепи кандидатурата на този, който според него е готов да работи безкористно в името на българския народ. Нашата партия успя да излъчи достойни кандидати за народни представители, които да донесат промените във всички сфери на обществения живот.

На 4 април гласувайте по съвест!

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

Предишна ПЛАМЕН КРУМОВ ПОЕМА ТРИ ЛИЧНИ АНГАЖИМЕНТА КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: БЕЗ РЕФОРМИ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ДОСТИГНЕМ СТАНДАРТИТЕ НА ЖИВОТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ: ТВЪРДО ЗАСТАВАМЕ ЗАД ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ И ГО ПОДКРЕПЯМЕ ЗА ВТОРИ МАНДАТ

Твърдо заставаме зад президента Румен Радев и го подкрепяме за втори мандат. За нас той е символ на борбата на българските граждани за справедливост. Неговата подкрепа на 9 юли 2020

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на ул.“Люляк“-9 днес 27. 02. 2018 г. (вторник) до 14.00 ч. е прекъснато водоподаването в кв. „Речица“.

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛЦИ С ТРАКТОРИ ПРОТЕСТИРАХА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Около петдесет земеделци с тридесет селскостопански машини протестираха в Сливен срещу нерегламентиран внос на зърнени култури от Украйна. Тя бяха подкрепени от техни колеги от сектор „Животновъдство“. Протестиращите се събраха