ИВАНОВДЕН Е!
07.01.2024 997 Прегледи

ИВАНОВДЕН Е!

Православната църква днес почита паметта на Йоан Кръстител – светецът, който кръщава Христос в река Йордан. Всяка година на 7 януари, по православния църковен календар празнуваме Ивановден – религиозния и народен празник в чест на Св. Йоан Кръстител.

В община Сливен мъжете с името Иван са 7333. От тях в града с постоянен адрес са 4731. Името Иванка носят общо 2532 жени, като 1656 от тях живеят в Сливен. Мъжете в общината, носещи името Ваньо са 57, 48 от тях са с постоянен адрес в града. Представителките на нежния пол, носещи името Ваня, които живеят в Сливен са 509, а за цялата община са 619. 227 жени с името Йоана са регистрирани в община Сливен, като от тях 180 живеят в града. Днес празнуват и мъжете, чието име е Йоан. Те са общо 116.

Честит празник на всички именици!

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД 7 ЯНУАРИ - ИВАНОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ДНЕС Е АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА

На 2 ноември тази година се отбелязва една от трите големи Задушници, които православните християни почитат всяка година – Архангелова задушница. На този ден се отдава почит към паметта на

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Здравей, как си? – Много добре, правя втория си милион! – Айде бе! – Да, с първия нещо не ми се получи! Група полицаи тръгнали на екскурзия с двуетажен

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Мутра отива на лекар: – Докторе, аз съм дошъл да ме кастрирате! – Как така да ви кастрирам? – Абе, дошъл съм да ме кастрираш! – Ама, как така?