ИВАЙЛО СТАМОВ: НЕОБХОДИМО Е ДА УСТАНОВИМ СТАБИЛНОСТ И ПРЕДВИДИМОСТ
19.10.2023 381 Прегледи

ИВАЙЛО СТАМОВ: НЕОБХОДИМО Е ДА УСТАНОВИМ СТАБИЛНОСТ И ПРЕДВИДИМОСТ

Ивайло Стамов има висше юридическо образование и работи като митнически агент. Кандидат е за общински съветник от листата на ГЕРБ в Сливен. На 29 октомври можете да гласувате за него с номер 7 в бюлетината и преференция 118.

 

Въпрос: Г-н Стамов, вие сте кандидат за общински съветник за първи път. Каква е причината да вземете решение да се включите в надпреварата за местния вот?

Ивайло Стамов:  Като член и учредител на ГЕРБ следя отблизо развитието на политическата обстановка в нашата община. Смятам, че мога да бъда полезен като съветник в местния парламент и да дам своя принос за развитието на Сливен.

Включвам се, защото искам да работя с успешни и професионално доказали се хора като Стефан Радев, който е изключително ерудиран, високо образован и всеотдаен човек! Когато кметът на общината има ясни цели и притежава умения за вземане на отговорни решения, трябва да има и силно мнозинство в Общинския съвет, за да прокара добрите идеи за развитието на града.

Освен това има да се свършат още много инфраструктурни проекти и трябва да се работи по-усилено за привличането на инвеститори в Сливен.

 

Въпрос: Като млад човек с образование и възможности защо избрахте да останете в родния Сливен?

Ивайло Стамов: Тук съм роден и израснал, създал съм семейство. Тук развивам и бизнеса си. Обичам града си и не бих искал да го напускам. Какво би се случило, ако всички просто си тръгнем и не ни е грижа? Реших, че е време да направя нещо повече от това да дам смислено гласа си. Трябва повече активни сливналии да се ангажираме с развитието на общината, ако искаме видими резултати.

 

Въпрос: Според вас кои са основните направления, по които трябва да се работи в следващия управленски мандат за развитието на Сливен?

Ивайло Стамов:  Направленията, по които трябва да се работи, са свързани преди всичко с потребностите на жителите на нашата община. След като вече нямаме просрочени задължения, пред нас се открива по-ясен хоризонт, с повече възможности. Трябва да се надгражда постигнатото в сферите на образованието, социалните дейности, подобряване на градската среда и транспорта. През последните години се направи много и аз съм оптимист за бъдещето на общината, ако администрацията отново се ръководи от Стефан Радев и неговия екип.

 

Въпрос: Какво трябва да се направи, за да се подпомогне икономическото развитие на града?

Ивайло Стамов: В предходния мандат бяха поставени основите за изграждане на индустриален парк, който е важна предпоставка за икономическо развитие. През изминалата седмица Общината подписа важни споразумения с търговско-промишлени палати и камари, като част от политиката за подобряване на инвестиционния климат в общината. Посоката е правилна и затова е необходимо да установим стабилност и предвидимост. Това са фундаментално важни условия за всеки инвеститор.

Важни са и останалите проекти в транспорта, образованието, в екологията. Всичко това е инвестиция в бъдещето и важна част от цялостното развитие на общината.

 

Въпрос: Кои ще бъдат вашите основни приоритети в работата ви като общински съветник?

Ивайло Стамов: Ще работя за подобряване на градската среда и икономическото развитие на региона. Като родител ще имам отношение и към въпросите на образованието и възпитанието на подрастващите.

 

Въпрос: Управленската програма на Стефан Радев и екипа му е отворена за идеи и предложения. Като гражданин вие какво бихте добавил към нея?

Ивайло Стамов: Изключително добро решение на Стефан Радев да включи гражданите да участват активно в създаването на програмата. Това вече го е правил и се приема много добре от хората. Дори забелязвам, че се копира от конкурентите му.  Аз съм коментирал с господин Радев и екипа възможностите да се подобри състоянието на тротоарите. Като баща на малко дете  понякога е трудно да разхождам детето си с детска количка.

 

Въпрос: Защо жителите на Община Сливен трябва на 29 октомври да подкрепят Стефан Радев за трети мандат?

Ивайло Стамов: Правото на глас е залегнало в Конституцията на Република България! Правото на свободен избор също.  Жителите на Община Сливен трябва да подкрепят Стефан Радев за трети мандат, защото той е почтен човек и професионалист, който спаси общината от тежкото финансово състояние и направи много положителни промени по време на своето управление. Всичко направено в очите ни вероятно е успех, а за повечето граждани сигурно е даденост. Но трябва да помним и как изглеждаше градът, когато се отклонявахме от правилния път. А само хората, които истински работят, могат да подобрят качеството на живот на сливналии. Стефан Радев е гаранция за това.

 

Може да подкрепите Ивайло Стамов като гласувате с № 7 в бюлетината, с преференция 118.

#РаботимЗаСливен

Предишна ПРЕДСТОИ НИ ДА ИЗБЕРЕМ ДЕВЕТО ИЗДАНИЕ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ В НАШИЯ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ, КОЙТО ПОДПАЛИЛ СТОПАНСКИЯ ДВОР НА БИВШИЯ СИ РАБОТОДАТЕЛ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Янко В. Той е обвинен за това, че на 30.09.2019 г. в с. Червенаково, общ. Твърдица, в бившия стопански

Новини Сливен

НЕПЪЛНОЛЕТЕН Е ЗАЛОВЕН ПИЯН ЗАД ВОЛАНА

Полицейски служители са хванали непълнолетен да управлява лек автомобил „Ауди А4“ по улиците на град Котел. Проверката е извършена от патрулен екип тази сутрин в 03,20 часа. Зад волана се

Новини Сливен

СЪДЪТ ОСТАВИ В АРЕСТА СЛИВНАЛИИТЕ, ОБВИНЕНИ В ПРОИЗВОДСТВО И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

Двамата сливналии Б.Г. и К.К., които бяха арестувани през уикенда и обвинени в производство и разпространение на дрога, остават в ареста за постоянно. Решението е на Окръжен съд – Сливен