ИВАЙЛО ЕНЕВ: СТАБИЛНОСТ, СИГУРНОСТ, ЯСНИ И КОНКРЕТНИ ЦЕЛИ – ТОВА СА ДВИЖЕЩИТЕ ФАКТОРИ ЗА РАЗВИТИЕ

ИВАЙЛО ЕНЕВ: СТАБИЛНОСТ, СИГУРНОСТ, ЯСНИ И КОНКРЕТНИ ЦЕЛИ – ТОВА СА ДВИЖЕЩИТЕ ФАКТОРИ ЗА РАЗВИТИЕ

Ивайло Енев e роден в Нова Загора. Той е педагог. Завършил е специалност „История и География“ във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий” – Велико Търново.

Заместник – кмет е на община Нова Загора.

Може да подкрепите Ивайло Енев като гласувате с № 32 в бюлетината, с преференция 110.

 

Въпрос: Как се отразява политическата несигурност на общини от ранга на Нова Загора?

Ивайло Енев: Политическата нестабилност е проблем за всички региони на страната. Потърпевши са не само малките, но и големите общини. Когато липсва работещо и отговорно правителство, последствията са тежки за всички. Липсата на комуникация между централната и местната власт оказва влияние върху проектите, които са заложени в програмата, както и да се планират бъдещи дейности в полза на обществото. В една такава обстановка хората стават чувствителни, защото не усещат сигурност. Вярвам, че нуждата и желанието за стабилност ще накара хората да излязат и да гласуват на 14 ноември с номер 32 в листата.

 

Въпрос: Как могат да се преодолеят различията в развитието на регионите и да се осигури перспектива за нови работни места?

Ивайло Енев: Този въпрос ни води към предишния, защото първият и най-важен фактор в тази посока е стабилната политическа обстановка, с работещо редовно правителство. Задължително трябва да има връзка и комуникация между двете власти – местна и централна. Важно е да се разработят и механизми за връщането на младите хора в малките населени места. Необходимо е да се насочат усилията за връщане на българите от чужбина, като се създадат условия за работа и стабилни доходи. Основна задача за нас от ГЕРБ/СДС е създаване на жизнени и икономически силни региони. Защото само така можем да постигнем увеличаване на качеството на живот на българските граждани във всички краища на страната. Това е и начинът да помогнем на хората да останат да работят по родните си места, а не да са принудени да се концентрират в големите градове в търсене на заетост. Това е и начинът да преодолеем процесите на обезлюдяване в определени райони.

За да се подпомогне процесът на завръщане на българските емигранти и техните семейства в България, държавата трябва да организира ежегодни трудови борси в чужбина, включително и по приоритетни сектори, в които се търсят работници и служители.  Един от основните ни приоритети при следващо наше управление е 3000 завърнали се от чужбина българи да започнат работа в малки населени места, като държавата да им покрива ½ от средната работна заплата, разходи за наем, транспорт и детегледачка.

 

Въпрос: В момента сте заместник-кмет на Нова Загора. Кои са най-важните уроци, които научихте от работата в местната власт?

Ивайло Енев: Екипната работа и еднопосочните цели са най-сигурния начин да се върви напред. В Община Нова Загора винаги сме работили екипно и това е практика, която трябва да се приложи и в държавното управление. Стабилност, сигурност, ясни и конкретни цели – това са движещите фактори за развитие.

 

Въпрос: Кои ще са основните Ви приоритети като народен представител?

Ивайло Енев: Кандидатирах се за народен представител, защото смятам, че в Народното събрание ще мога да постигна повече за региона. Искам да реализирам и повече добри политики, свързани с образователната сфера. Като народен представител ще защитавам интересите на местните общности и ще работя за повече инвестиции, за да има сигурност и повече нови работни места, както и за повече политики за младите хора. ГЕРБ и СДС трябва да поемат отново управлението на страната, защото в момента цари пълен хаос и несигурност. Най-голямата партия в България – ГЕРБ, част от Европейската народна партия в ЕП, е единствената партия, която може да внесе стабилност и сигурност за българските граждани, за да се гордеем, че сме част от европейското семейство.

 

Въпрос: Защо на 14 ноември жителите на Община Нова Загора трябва да гласуват с номер 32?

Ивайло Енев: На тези избори Нова Загора има трима представители и очакваме подкрепа на 14 ноември. Защото колкото повече народни представители имат Сливен и Нова Загора в следващия парламент, толкова по-силно ще се чува гласа ни на национално ниво. Това означава повече инвестиции и повече сигурност за региона.

Депутатското място за мен не е самоцел. Никога не съм се възприемал като политик и политическата ми роля, в никакъв случай не е самоцел. В случая, тя е още една крачка напред  и нагоре, която трябва да бъде направена. Настъпи момент, в който трябва да осъзнаем личната си отговорност, съпричастност и ангажираност към нашето бъдеще. Включвам се в парламентарната кампания с надежда, че професионалният опит, който придобих, може да бъде полезен, като основните акценти, върху които трябва да се фокусираме спешно са свързани с образованието  и здравеопазването, разгледани през призмата на пандемията.

Винаги съм се радвал на добри приятели и колеги. Имал съм опората на своето семейство. Плътно до мен са били твърдостта и упоритостта на съпругата ми, нежните и пълни с жизненост усмивки на двете ми дъщери. Призовавам новозагорци на 14 ноември да гласуват по съвест и убеждение. Всички, които решат да ме подкрепят могат да бъдат сигурни, че няма да ги подведа с нито една моя крачка или действие.

Предишна ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА” В СЛИВЕН МИНКО СТЕФАНОВ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ ПРЕЗИДЕНТА
Следваща КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА ПРАЗНИКА СИ ЗА ВТОРИ ПЪТ В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 147 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионално управление на образованието, Общински комитет „Васил Левски“ и Сдружение „Мати Болгария” канят жителите на Сливен и гостите на града на проявите, посветени

Новини Сливен

ПЕПА ЧИЛИКОВА ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ В СЛИВЕН

Днес се проведе областното Отчетно събрание на Български Червен кръст в Сливен. На него присъстваха гости от областта и София. Сред присъстващите беше и заместник-кметът Пепа Чиликова. „За мен е

Новини Сливен

23-ГОДИШЕН Е ЗАЛОВЕН С МАРИХУАНА В СЛИВЕН

Притежаване на наркотични вещества е установено от  служители на РУ-Сливен. При осъществяване на патрулна дейност на 3 януари, около 15,00 часа, на бул. „Панайот Хитов“ е извършена проверка на 23-годишния