ИВАЙЛО ЕНЕВ: САМО ГЕРБ-СДС МОЖЕ ДА ВДЪХНЕ ДОВЕРИЕ, СПОКОЙСТВИЕ И СТАБИЛНОСТ НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ
23.05.2024 292 Прегледи

ИВАЙЛО ЕНЕВ: САМО ГЕРБ-СДС МОЖЕ ДА ВДЪХНЕ ДОВЕРИЕ, СПОКОЙСТВИЕ И СТАБИЛНОСТ НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ

„В последните три години България се намира в политически хаос и изключителна сериозна политическа нестабилност, което оказва негативно влияние на работата на Общините. Основният проблем е финансовата несигурност. Ние разчитаме много и на средствата от Плана за възстановяване и развитие, а през последните 3 години те не достигат до нас“, каза кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Ивайло Енев, който е и заместник – кмет на община Нова Загора.

По думите му проблем има и с програмата за саниране на жилищните сгради. „Община Нова Загора има възможност да санира 9 сгради, но няма никакво развитие по тези проекти. Ние като администрация сме в неведение и в очакване какво ще се случи. През изминалите три години сме свидетели и на множество протести на земеделски производители, енергетици, миньори, отново породени от несигурността.“, коментира в предаването „Изборите на фокус“ по телевизия Канал 6 Ивайло Енев.

Според кандидата на ГЕРБ най – голямата щета, която нанасят хаосът и политическата нестабилност е загубата на доверие у хората към институциите. „Опитът ми в работата в общинската администрация е изключително важен и ценен. Срещам се с много хора, говорим за различни проблеми. Търсим възможности за решаването им. Именно този диалог с хората е най-ценното в работата ми. Ние сме избрани от хората и винаги трябва да работим в техен интерес“, каза още кандидатът под номер 103 в листата на ГЕРБ-СДС.

Партия ГЕРБ се ползва с изключително голям авторитет, както в община Нова Загора, така и в областния град и в останалите общини. „Години наред ние управляваме общините от област Сливен. Хората ни припознават. Разчитат на нас. И това се дължи на добрия диалог с местните общности“, коментира още Ивайло Енев. По думите му хората са изморени от избори след избори. „Те искат стабилност и сигурност в ежедневието си. Искат спокойствието в държавата да се върне и да се върви напред. Хората са притеснени от случващото се с Мариците, защото много жители на община Нова Загора работят там“, каза Ивайло Енев.

Той припомни събитията от 2000-та година, когато заради разстановки в БА са предизвикани сериозни сътресения в демографско отношение. Опасенията на хората сега са, че случващото се в енергетиката може да доведе до миграция на младите семейства към по – големите градове.

Енев е категоричен, че различието между регионите трябва спешно да се преодолее, за да не се стига до обезлюдяване и единственият начин за това е децентрализацията. „Колкото по-равномерно е икономическото развитие на територията на страната, колкото по-равномерна е социалната и здравната система, толкова повече възможности за оставане на младите ще има“, обясни Ивайло Енев.

Стабилността и сигурността, които заявява ГЕРБ в тази кампания, не са празни лозунги. В годините до сега ГЕРБ е доказала, че винаги, когато управлява, и икономиката, и финансите са стабилни. ГЕРБ има възможността управлявайки със своите експерти, професионалисти и опит, да вдъхне доверие, спокойствие и стабилност на хората в България. Според Ивайло Енев страната ни в последните три години е нестабилна и във външнополитически план. „Стабилна България в сигурна Европа не е празен лозунг. Ние заставаме зад него, защото считаме, че имаме сили и възможности да го реализираме“, категоричен е третият в листата с номер 22.

Като педагог, негов приоритет остава образованието. Трябва да се продължи с увеличаването на възнаграждения на учителите, като това да бъде обвързано и с качеството на образованието. „Учителите трябва да работят спокойно в една модерна и съвременна среда. Родителите да са спокойни, че децата им са на правилното място, а децата да са уверени в знанията си“, коментира кандидатът за народен представител.

„Листите с кандидати на ГЕРБ-СДС в цялата страна са съставени от изключителни професионалисти и затова всеки от нас, който получи доверието на хората и бъде излъчен за народен представител, ще даде всичко от себе си и ще работи всеотдайно в интерес на региона, от който е излъчен“, каза още Енев.

Ивайло Енев благодари на местната структура на ГЕРБ в община Нова Загора за номинацията му за кандидат за народен представител и заяви, че това доверие на хората го задължава да бъде отговорен и да работи за местната общност.

„Българският народ е мъдър. Показал е това през годините. Взема правилните решения в трудните моменти. България в момента се намира на един много сериозен кръстопът и вярвам, че българите на 9 юни ще вземат правилното решение и ще подкрепят с номер 22 кандидатите на ГЕРБ-СДС. Доказали сме, че можем да управляваме кризи, да управляваме държавата , да даваме спокойствие, да развиваме инфраструктурата. ГЕРБ е партия с качествени хора и лидер, които могат да свършат всичко в полза на гражданите“, заяви Ивайло Енев.

За Ивайло Енев може да гласувате с номер 22 в бюлетината и преференция 103.

За #СтабилнаБългарияВСигурнаЕвропа

Предишна ШОФЬОР НА КАМИОН ЗА БОКЛУК ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТ В КВ.“НАДЕЖДА“
Следваща ДУЕТ „РИТОН“, „ТОНИКА СВ“ И ВПЕЧАТЛЯВАЩО ДРОН ШОУ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО СЛУЧАЙ 12 ОКТОМВРИ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА

Уважаеми служители в общинските администрации от област Сливен, За мен е удоволствие да ви поздравя по случай Деня на българската община и местното самоуправление! Вие носите нелеката отговорност да трансформирате

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ ВЯТЪР ОПРОВЕРГА ВСИЧКИ ПРОГНОЗИ НА СИНОПТИЦИТЕ

Сливенският вятър опроверга всички прогнози на синоптиците, като вместо да намали скоростта си, както предвиждаха сайтовете за синоптични прогнози, той я увеличи. Според прогнозите днес по обяд вятърът в Сливен

Новини Сливен

СУ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ – КОТЕЛ ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ СИ

Поредният випуск от абитуриенти на Средно училище „Георги Ст. Раковски“ -Котел беше изпратен днес от ръководството, преподавателите и учениците на училището. Зрелостниците на Випуск 2023 г. за последен път днес