ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ В СЛИВЕН:ИМАМЕ НАГЛАСАТА ДА РАБОТИМ ЗА ТОВА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И ДА ВОДИМ ДИАЛОГ

ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ В СЛИВЕН:ИМАМЕ НАГЛАСАТА ДА РАБОТИМ ЗА ТОВА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И ДА ВОДИМ ДИАЛОГ

Имаме нагласата да работим за това да има правителство, да водим диалог с надеждата, че събеседниците ни също за извлекли своите уроци. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен водачът на кандидат-депутатската листа на „Има такъв народ“ за 21 МИР-Сливен Ивайло Вълчев. Вълчев, заедно с бившият председател на Народното събрание Ива Митева, Филип Станев и Любомир Каримански, бяха на посещение в Сливен по случай празника на града. Имаме нагласата да работим за това да има правителство, да водим диалог с надеждата, че събеседниците ни също за извлекли своите уроци, добави Вълчев. Той смята, че и в следващия парламент няма да има политически сили с пълно мнозинство и никой няма да може да направи нещо сам. По думите му, правителството трябва да бъде съставено от партии, които желаят срутването и отмирането на досегашната система.

Ние осъзнахме къде сме сбъркали, извлякохме си поуките, придобихме опит за това как трябва да се общува с хора, които са доста хлъзгави в своите публични твърдения, заяви Филип Станев и допълни, че ще бъдат по-смирени, много по-диалогични и отворени за съставянето на кабинет.
Вълчев сподели, че при предизборните срещи хората искат отговор на въпроса защо не е било съставено правителство. Той смята, че за ИТН е било полезно да чуят критиките, предложенията им. Ива Митева припомни, че работата им в предишното Народно събрание е била силно затруднена, защото са имали само 65 депутати. Опонентите им са използвали различни парламентарни хватки, „извиване на ръце“ и прочие, за да им попречат да приемат определени закони. „Няма как да направим правителство сами, когато насреща ни са едни популисти и обиграни политици“, отговори на критиките на хората Митева.

Любомир Каримански представи първите стъпки на партията в новия парламент, сред които предложение за промяна на Закона за енергетиката и отпадане на ДДС върху електричеството.

По отношение на противоепидемичните мерки от ИТН са категорични, че трябва да се спазва правото на хората да избират дали да се ваксинират и когато става дума за здравето на хората не може сляпо да се следват мерки и разпоредби. Според д-р Мариела Красимирова, общински председател на ИТН в Сливен, здравната криза, която е толкова актуална през последните две години покрай ковид пандемията, е факт през последните трийсет години. „Това е една абсолютно неработеща доболнична система, която докарва всяко едно заболяване до едно най-скъпо болнично лечение“, коментира тя. Д-р Красимирова изтъкна липсата на кадри в здравеопазването и разкритикува начинът на въвеждане на зелените сертификати.

От партията се ангажираха да съдействат за финансирането на ВиК-проект в петхилядния квартал „Речица“ в Сливен.

Предишна КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ БСП-СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДИМИТРОВДЕН
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ДИМИТРОВДЕН ОТ ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ДПС - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРЯХА ПЧЕЛНИ КОШЕРИ КРАЙ ТВЪРДИЦА

На 24 април, в 10,30 часа, в  РУ- Твърдица е получен сигнал  за  възникнал пожар в земеделски имот в землището на село Сборище. От произшествието са изгорели 5 пчелни кошера,

Новини Сливен

ОТ 29 ЮНИ ДО 1 ЮЛИ СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА

Сливен ще бъде домакин на Държавното първенство по спортна акробатикa, което ще се проведе в дните от 29 юни до 1 юли. Спортна зала „Васил Левски“ ще приеме състезатели от

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА 4 ГОДИНИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел чужди