ИБРЯМ МУСТАФОВ: ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЕФЕКТИВНО ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

ИБРЯМ МУСТАФОВ: ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЕФЕКТИВНО ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Всеки човек е ценен, а всеки човешки живот е безценен. Затова във фокуса на нашата политика е човекът – неговото здраве и благосъстояние, сигурност и високо качество на живот. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Ибрям Мустафов, който е под номер 106 в листата с номер 24 в 21 МИР-Сливен.

„Здравето е най-голямата ценност в развитите общества, защото това е гаранция за увеличаване на благосъстоянието на държавата и развитие на икономиката. Осигуряването на оптимално здраве на населението и удължаване на продължителността на живота е задача на цялото ни общество. Като собственик и управител на лечебно заведение ежедневно се срещам с радостите, тревогите и болките на хората. Истинско удоволствие за мен е, когато в нашата болница се появи нов живот. Това вдъхва надежда и вяра в бъдещето. Това ме кара да се чувствам отговорен и ангажиран с проблемите на всеки един човек“, коментира Ибрям Мустафов и допълни, че здравето на децата е изведено като приоритет от партията .

За да се обезпечи кадрово с лекари от всички специалности и професионалисти по здравни грижи в малки и отдалечени населени места в програмата на ГЕРБ-СДС се предвижда мотивиращо заплащане и битово обезпечаване на специалистите. „В тази посока в нашата програма предвиждаме високо възнаграждение от три източника – от общината, държавата и лечебното заведение. Да се осигури жилище, възможности за специализация на място в лечебното заведение и за курсове и обучения в университетските центрове. Част от нашата програма е и осигуряване на условия за работа на членове на семейството и грижа за децата – детски ясли, детски градини, училища“, каза още кандидатът за народен представител.

„Благодарение на Десислава Танева и партия ГЕРБ в Сливен беше възстановен филиалът за медицински сестри и акушерки, чието обучение става тук и е полезно за града и региона ни“, каза Ибрям Мустафов. Той предлага във филиала на МУ – Варна в Сливен да бъде разкрита специалност и за лаборанти, което допълнително ще подпомогне дейността на лечебните заведения в региона.

От ГЕРБ-СДС залагат и на ефективно използване средствата от Европейския социален фонд за постигане на заложените в сектор „Здравеопазване“ политики. Това са инвестиции в иновативна медицинска апаратура, ключови мерки за енергийна ефективност, модернизация на сградния фонд и материалната база, както и различни европейски финансови механизми. Гарантирано повишаване качеството на детското и майчиното здравеопазване и профилактика за по-добро здраве и качество на живот. Ще продължи и работата по изграждането на Национална здравна информационна система.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЕТА БУШАНДРОВА Е ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН

Съдия Мариета Бушандрова е единствен кандидат за председател на Районен съд – Сливен, научи Sliveninfo. Срокът за приемане на документи във ВСС вече изтече. Изслушването на Мариета Бушандрова ще бъде

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА – 8 МАРТ

Днес празнуват нежността, красотата, милосърдието и грижовността. Поздравявам всички жени за нежната сила, с която правят света по-добър. Майките, които със своята отдаденост са наша опора и утеха. Бъдете благословени

Новини Сливен

ПРОДАВА СЕ АПАРТАМЕНТ ДО ПАЗАРА В СЛИВЕН

Продава се тухлен апартамент до пазара в Сливен. Предлага ме ви текста, предоставен ни от продавача: Продавам двустаен апартамент тухла ,заедно с таванско помещение за живеене и мазе в центъра