ЗЪРНЕНАТА РЕКОЛТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е С МНОГО ДОБРО КАЧЕСТВО
юли 24, 2019 879 Прегледи

ЗЪРНЕНАТА РЕКОЛТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е С МНОГО ДОБРО КАЧЕСТВО

Зърнената реколта в Сливенско е с много добро качество. Това съобщи пред журналисти днес директорът на областната дирекция „Земеделие“ в Сливен Тодор Братанов.

Жътвата на пшеницата е приключила в общините Сливен и Нова Загора, или на 88 на сто от площите в цялата област, като средният добив е 490 кг/дка. Средният добив от ечемика е 448 кг/дка.

Общо засетите площи с пшеница в областта са 417 000 декара, ечемикът е на 73 850 декара; 720 декара са площите с ръж, 27 200 декара – с рапица.

Пропаднали са 600 декара полски култури в Новозагорско, които са пострадали от градушка.

 

БТА

Предишна СЛИВЕН СЪБИРА НАЙ-ДОБРИТЕ ТРАНЖОРИ НА МЕСО В НАДПРЕВАРА ЗА СВЕТОВНОТО В САЩ
Следваща ОЩЕ ЕДНА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА ЩЕ РАДВА НАЙ - МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ШОФЬОР НА БМВ В СЛИВЕН

Водач, употребил наркотици, е задържан от полицейски служители в град Сливен. На 24 февруари е извършена проверка на 36-годишния С.С., водач на лек автомобил „БМВ“. Полицейските служители установяват, че С.С.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ПОКРИВА НА БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ „АНТОН ИВАНОВ“

Над 220 хил. лв. отпусна Община Сливен за цялостен ремонт на покрива на бившето училище „Антон Иванов“ в кв. „Клуцохор“. Основно е почистен и дворът на обекта. Сградата на учебното

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН КАНИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ЧЕСТВАНИЯТА ЗА ДИМИТРОВДЕН

Продължават честванията по повод празника на Сливен – Димитровден. Един от акцентите в програмата за отбелязване на празника, е отбелязването на 90 години от рождението на поетесата Станка Пенчева, която