ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА: „ЦЕЛТА НИ Е ИТН ДА ВЗЕМЕ МАНДАТ ОТ СЛИВЕН“
01.09.2022 965 Прегледи

ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА: „ЦЕЛТА НИ Е ИТН ДА ВЗЕМЕ МАНДАТ ОТ СЛИВЕН“

Най-важната цел, която си поставяме, е мандат в Сливен. Това каза в пресклуба на БТА в Сливен водачът на седемчленната листа на ПП „Има такъв народ“ Златомира Мострова. Тя е юрист и депутат в предходните три парламента. Мострова изрази увереност в подкрепата на хората за ИТН, въпреки че част от членовете на местните структури напуснаха партията. Тя припомни, че и в трите НС Сливен бе представен от депутати на ИТН.

От партията ще заложат на позитивна кампания, без нападки, която няма да се води в офиси, кметски кабинети. Ще навъртим стотици километри, ще се срещнем с хората, каза тя. Този уикенд им предстои посещение в Котел, откъдето са получили сигнали за злоупотреби на местната власт с дървата за огрев.

Ние не сме традиционните политици, нямаме стройни партийни структури, които да работят под силата на административния натиск, не се възползваме от това, че имаме кмет. Срещу нас е впрегната една машина от адимнистратори, които работят в областните управи и общините и целенасочено провеждат една негативна кампания, коментира Златомира Мострова.

Тя припомни, че по време на 47-то народно събрание от министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов бяха предприети за осигуряване на осем милина лева за решаване на проблема с подмяната на ВиК структурата кв. „Речица“. Оказа се, че не са започнали дори подготвителните действия, посочи тя.

По въпроса с референдума за президентска република, Мострова уточни, че първо ще се проведе широк обществен дебат, за да се прецизира въпросът. От ИТН обмислят да предложат и промяна в закона за референдумите, намалявайки прагът до избирателната активност до този на последните парламентарни избори.

Листата на „Има такъв народ“ за 21-ви МИР-Сливен е следната:

Златомира Мострова е магистър по право и народен представител в трите последни парламента – член на правната комисия, а в последните два – заместник-председател на комисията по транспорт.

Втората в листата Таня Тимева управлява семейна фирма за електроника. Работила е в 46-ото и 47-то НС като главен специалист към парламентарната група на „Има такъв народ“ и главен експертен сътрудник в Комисията по култура и медии към 47-то Народно събрание.

Д-р Георги Тодоров е лабораторен лекар, работил е за Световната здравна организация – 2000-2003 г. в Гана. Бил е два мандата член на Контролната комисия на Лекарския съюз. Роденият в Сливен Пламен Михайлов работи в областта на проектирането, изработката и монтажа на изделия от ковано желязо и метални конструкции.

Александър Илиев е програмист, управлява собствено дружество за компютърни системи.

Петя Димитрова е член на 46-ото Народно събрание. Работи като международен треньор по латиноамерикански танци, шампион на България за 2014 г., преподавател и съдия.

Юлия Чортленева е завършила висшето си образование във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“, гр. Велико Търново, специалност История и история и география. Изучавала е  магистърска програма „Политически мениджмънт и публични политики“ в НБУ. Чортленева е носител на почетно отличие „Неофит Рилски“.

 

Предишна ПЪЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ И ПАКЕТ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ ТРОМБОЗА СРЕД НОВИТЕ ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ В "ЛИНА"
Следваща ИСТИНСКИ ФУРОР ПРЕДИЗВИКА АКРОБАТИЧНОТО ШОУ "ВЪЛШЕБСТВО" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЮИДП-СЛИВЕН СТАРТИРА МАЩАБЕН ПРОЕКТ

Встъпителна конференция по проект BG16M1OP002-3.035-0005 „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на територията на

Новини Сливен

ГОТВИ СЕ ЗАКРИВАНЕ НА РАЙОННИТЕ ПРОКУРАТУРИ В КОТЕЛ, НОВА ЗАГОРА И ЕЛХОВО

Още 29 районни прокуратури в страната ще бъдат закрити. Те са в градовете Малко Търново, Несебър, Поморие, Средец, Царево, Котел, Нова Загора, Велики Преслав, Нови Пазар, Исперих, Кубрат, Омуртаг, Попово и Радомир,

Новини Сливен

ДВАТА МОЛА В СЛИВЕН ОТВАРЯТ ВРАТИ НА 18 МАЙ

Двата мола в центъра на Сливен ще отворят врати на 18 май, понеделник. Това става след разпореждане на премиера Бойко Борисов всички молове да заработят от понеделник. Досега в големите