„ЗЛАТЕН“ УИКЕНД ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ППМГ
25.04.2023 1328 Прегледи

„ЗЛАТЕН“ УИКЕНД ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ППМГ

Три лауреатски звания получиха зрелостници от ППМГ в проведените в периода 21-23 април 2023 г. национални кръгове на олимпиадите по лингвистика, физика и информационни технологии. Розалина Иванова Влахова от 12. клас стана лауреат в националната олимпиада по лингвистика. Златомир Живков Желев от 12. клас е също лауреат от националната олимпиада по физика. Владимир Валентинов Вълков от 12. клас е лауреат от националната олимпиада по информационни технологии. И на тримата им се присъжда оценка Отличен 6.00, валидна за кандидатстване без конкурсна процедура.

Розалина достига до националните кръгове на олимпиадите по лингвистика за пета поредна година. Настоящото и постижение е най-доброто. С резултата си от олимпиадата Златомир попада в разширения национален отбор за международната олимпиада по физика. Във финалния кръг на олимпиадата по ИТ Владимир се представи с проекта си Уайфай локатор в категорията „Големи обеми от данни“.

Учителят, който подготвя Розалина по лингвистика, е Таня Стоянова. Ментор на Владимир е Виолета Балтова. Златомир се подготвя в група за извънкласни дейности под ръководството на Кети Маринова, както и в школата на Теодосий Теодосиев в Казанлък.

Две седмици по-рано – в периода 8-9 април 2023 г. – лауреат в националната олимпиада по български език и литература стана и Цветелина Симеонова Симеонова от 11. клас. Лауреатската титла на Цвети и дава право в годината на завършване на средно образование да кандидатства за прием без конкурсна процедура с оценка Отличен 6.00 по БЕЛ. Учител на Цветелина в гимназията е Катина Тенева.

Едновременно с лауреатите до националните олимпиади бяха допуснати и се представиха престижно Ния Господинова, 10. клас (БЕЛ), Преслава Добрева, 9. клас (лингвистика), Раян Камаринчев, 8. клас (физика) и Пламен Василев, 7. клас (ИТ).
Неоценим принос в успехите на девойките и младежите от ППМГ имат и семействата им, които изцяло ги подкрепят.
На снимките – участниците в четирите олимпиади, сред които и лауреатите.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАЛОВИХА ШОФЬОРИ, УПОТРЕБИЛИ АЛКОХОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМАТА ПРОСТРЕЛЯНИ СА В КОМА И НА АПАРАТНА ВЕНТИЛАЦИЯ

Остава критично състоянието на мъжа и жената, простреляни с пушка вчера в сливенското село Трапоклово. Те са настанени в сливенската болница, а лекарите продължават да се борят за живота им.

Новини Сливен

ДНЕС Е ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

Днес е Велики четвъртък от Страстната седмица преди Великден, денят, на който Пилат Понтийски произнася смъртната присъда на Иисус Христос. Христос празнувал Пасха заедно с учениците Си в дома на

Новини Сливен

ПРИЕМАТ СЕ НОМИНАЦИИ ЗА ДОБРОВОЛЕЦ, МИСИЯ ИЛИ ДОБРОВОЛЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ

Министерството на младежта и спорта кани граждани, общински и държавни администрации, младежки организации, съюзи, училища и др. да се включат в инициативата „Мисията доброволец – (не)възможна“, посветена на 5 декември, Международния