ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПО ПОВОД ПЕНСИОНИРАНЕТО МУ
02.07.2019 2665 Прегледи

ЗЛАТЕН ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПО ПОВОД ПЕНСИОНИРАНЕТО МУ

След 38 години стаж като съдия, от които последните 10 години начело на Окръжен съд – Сливен съдия Къню Жеков отстъпи от заеманата длъжност “административен ръководител – председател“ поради навършване на пенсионна възраст.
Съдия Жеков е поощрен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен“ и с парична награда в размер на 1000 лв. Той е награден за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Отличията бяха предложени от Деница Вълкова – административен ръководител – председател на Апелативен съд – Бургас, във връзка с пенсионирането му.
„С дългогодишната си безупречна работа като съдия и административен ръководител на Окръжен съд – Сливен Вие дадохте своя значим личен принос за издигането на съдийската професия на едно по-високо ниво и за повишаване авторитета на съдебната власт. През всичките години, в които правораздавахте, Вие доказвахте, че съдийството не е само професия, то е призвание и смислена кауза!“, се казва в поздравителния адрес, който съдия Вълкова връчи на опитния магистрат.
Съдия Жеков е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“. В своята кариера той последователно е заемал длъжностите стажант съдия в Окръжен съд – Сливен, заместник-районен прокурор в Окръжна прокуратура – Сливен, съдия във Военен съд, а от 1993 г. е съдия в Окръжен съд – Сливен. Изпълнявал е длъжностите председател и заместник-председател, бил е два мандата административен ръководител – председател на съда.

Съдия Жеков се отличава с добросъвестното, коректно и отговорно изпълнение на служебните задължения, а в качеството на административен ръководител е създал оптимална организация на работа и добър колегиален климат.
Съдия Къню Жеков е освободен от заеманата длъжност „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Сливен, считано от 01.07.2019 г.

За изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Сливен, считано от 01.07.2019 г , до встъпване в длъжност на нов административен ръководител СК на ВСС е определила съдия Мартин Данчев, досегашен „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Сливен.

Предишна ИВАН ЕДРЕВ ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС В РУМЪНИЯ
Следваща ЕДИН БИЗНЕСМЕН ПО ПРИРОДА С ДУША НА МУЗИКАНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАЖБА НА СЛАДОЛЕД В ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА НА СЛИВЕН

Криминалисти разследват кражба от складова база в индустриалната зона на град Сливен. За времето от 15,00 до 16,30 часа на 2 август неизвестен извършител е проникнал в склад на фирма,

Новини Сливен

ПО ВРЕМЕ НА БУРЯТА СЕ ИЗЛЯХА 11 ЛИТРА НА КВАДРАТ В СЛИВЕН, В ЗЛАТИ ВОЙВОДА ПАДНА ГРАДУШКА

Пороен дъжд, придружен с вятър със скорост над 70 км/час, се изля в Сливен за десетина минути около 12 часа днес. Падналите количества вода са от 11 литра на квадрат.

Новини Сливен

ЖЕНА ПРОМЕНИ ПОКАЗАНИЯТА СИ В СЪДА, ЗА ДА ПУСНАТ СЪПРУГА И ОТ АРЕСТА

На 04.01.2024 г., въззивен състав на Окръжен съд – Сливен отмени определение на Районен съд – Сливен,  с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

twenty − eight =