„ЗЛАТЕН ВЕК“ ЗА СЛИВЕНСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

„ЗЛАТЕН ВЕК“ ЗА СЛИВЕНСКИЯ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

Драматичен театър „Стефан Киров“ беше отличен с почетен знак „Златен век“ – печат на цар Симеон Велики и грамота за развитието на българската култура и по случай 100 годишния си юбилей. Те бяха връчени от министъра на културата Боил Банов на тържествена церемония в залата на театъра снощи. „Театърът е имал и добри, и лоши моменти. Един век български театър, особено този театър. Поздравления за всички, които са го градили през тези сто години и на добър час на хората, които ще продължават да го правят“, заяви министърът.
Със „Златен век“ – печат на цар Симеон Велики и грамота беше удостоен и дългогодишният директор на театъра Николай Недялков.
Сред официалните гости на събитието беше и кметът Стефан Радев, който изрази убеденост в силния сливенски дух и доброто бъдеще на театъра. ,,Дължим благодарност на всички тези хора, които през годините са се трудили и са оставили част от себе си тук, на тази сцена. Сливенската публика със своята възторженост, критичност и взискателност е допринесла много за театъра и неговото израстване. Убеден съм, че ще имаме още много поводи за гордост, не само ние, но и децата ни”, посочи в словото си кметът.
С постановката ,,Търси се съпруг на Мария” на Борислав Чакринов театърът отбеляза своята 100 годишнина. Пълната зала аплодира бурно плеядата от известни артисти на сцената.
На церемонията присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и заместник – кметът Пепа Чиликова.

Предишна НОВОЗАГОРСКИ УЧЕНИЦИ ЗАЕХА ВТОРО МЯСТО В КОНКУРСА "ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО"
Следваща ДВА АРЕСТА ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на профилактика на 10.07.2019 г.(сряда) до 20. 00ч. е възможно нарушаване на водоподаването в района на „Банско шосе„ и част

Новини Сливен

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ВРЪЧИ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗЛАТЕН ПЛАКЕТ

Специално изработен плакет по повод честванията на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция получи кметът Стефан Радев по време на срещата си с председателя на 44-то Народно събрание Цвета

Новини Сливен

ТРЕТОКЛАСНИЦИ ГОСТУВАХА НА ДГС-ТВЪРДИЦА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ГОРАТА

  Третокласници гостуваха в Държавно горско стопанство – Твърдица. Децата бяха посрещнати лично от директора на горското стопанство инж. Коста Ашламов. По случай  „Международния ден на гората”-21.03.2019г. и във връзка

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × four =