ЗДРАВКА ЕВТИМОВА: ДОБРИЯТ ЧОВЕК МНОГО ЧЕСТО Е ГУБЕЩ

ЗДРАВКА ЕВТИМОВА: ДОБРИЯТ ЧОВЕК МНОГО ЧЕСТО Е ГУБЕЩ

„Моето усещане е за физическа болка. Говоря съвсем откровено. Не само стъписване, не само объркване, но физическа болка, често дори сърцебиене – когато гледам разрушените домове в Украйна, представям си как са събирали, за да си направят тези домове, и те да бъдат превърнати в пепелище. Представям си децата, които няма да има на кого да кажат „тате“. Представям си прекършени човешки животи. И не само си представям, но със свои приятели и други писатели сме се опитвали да помогнем, каза писателката Здравка Евтимова, цитирана от Euronews.

„Изпращали сме и книги на библиотеката в Болград, изпращали сме и финанси, колкото и да не са достатъчни. Но наистина тази нова реалност е една кървяща рана във всеки един човек“, смята Евтимова.

„Животът тук, сега, е изпълнен с много неочаквани обрати. С пропасти, с възможност човек да загуби своите устои, своята вяра, своята убеденост, че може да продължи като човешко същество. Имам предвид мечтите, стремежа да научим децата да бъдат почтени, да учат… А понякога събитията, разиграващи се в живота им и в домовете им, са много по-злият учител“, отбелязва тя.

Много често добродушният човек е губещ. Човекът, който е фин, който подхожда с топлота и съчувствие към другите, в крайна сметка остава самотен. „Доброто в крайна сметка побеждава злото“ е една истина, която в крайна сметка ще се наложи в нашия живот, защото точно това е характеристиката на човека – да намери някого, без когото не знае дали е зима, дали е лято, дали е понеделник или неделя, или петък, убедена е Евтимова.

 

fakti.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ ДИМИТЪР ГОЧЕВ БЛАГОДАРИ НА СЛИВЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ЗА ПРОЯВЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

Сливенският бизнесмен Димитър Гочев, който е съсобственик на фирма „Гочеви“, благодари чрез Sliveninfo на полицията на града под Сините камъни за проявения професионализъм при разкриване на престъпление срещу него. „Искам

Новини Сливен

ОБЩИНАТА УКРЕПВА СКАЛНИЯ СКАТ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“, ПРЕДИ КАТ – СЛИВЕН

Община Сливен предприе укрепителни дейности на скалния скат, който се намира на бул. „Банско шосе“, преди КАТ. Напълно се сменя старата и амортизирана мрежа, като се поставя нова и по-стабилна.

Новини Сливен

НОВОЗАГОРСКИ УЧЕНИЦИ ЗАЕХА ВТОРО МЯСТО В КОНКУРСА „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“

Ученици от Начално училище „Любен Каравелов” гр. Нова Загора се класираха на второ място за забележително и оригинално изпълнение на проект със заглавие „Аз и моето здраве“  в националния конкурс