ЗА СЕДМИЦА С БЛИЗО 40 ПРОЦЕНТА Е УВЕЛИЧЕНА ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 1, 2021 274 Прегледи

ЗА СЕДМИЦА С БЛИЗО 40 ПРОЦЕНТА Е УВЕЛИЧЕНА ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 22 до 28 февруари в област Сливен бяха диагностицирани 282 души с COVID-19. Спрямо предходния едноседмичен период има ръст на заболяемостта от 38,9 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Средната възраст на пациентите е 54,2 години. Сред заболелите  32-ма души са жители на общините Нова Загора, Котел и Твърдица. Останалите са от община Сливен – жители на града /216 души/ и на 20 малки населени места.

Сред болните с COVID-19 са лекар и двама клинични лаборанти, педагог в детска градина и трима учители от различни училища. Има заразени в над 10 семейни огнища в различни населени места.

205 души бяха излекувани от заболяването.

За съжаление, починаха 13 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 593.

Под карантина са 907 души, като 260 от тях са пристигнали от рискова зона, 239 са контактни на заразени лица. Останалите са болни, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

Правилното носене на предпазните маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават разпространението и инфектирането с коронавирус.

Предишна ОТ УТРЕ ЗАПОЧВАТ СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“
Следваща БСП ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В РИК – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ НАЧАЛОТО НА 2020 ГОДИНА СА ЗАКРИТИ РАЙОННИТЕ ПРОКУРАТУРИ В КОТЕЛ И НОВА ЗАГОРА

Във връзка с провежданата реформа в системата на Прокуратурата, Районна прокуратура – Сливен уведомява, че с Решение на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г., считано от

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Поради отстраняване на възникнала авария по топлопреносната мрежа, ще бъде спряно топлоподаването до 20:00ч. на 23.07.2019г. към ж.к.“Стоян Заимов“№65 и ж.к.“Младост“№7 и 9. Ръководството на дружеството се извинява за причиненото

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН С БОГАТА КУЛТУРНА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ НА МЛАДЕЖТА

Младежки дом – Сливен с богата празнична програма по повод Международния ден на младежта – 12 август. Вчера на Фонтан „Кълбото“ от 10ч. се състоя базар-изложение с творчески работилници и