ЗА СЕДМИЦА С БЛИЗО 40 ПРОЦЕНТА Е УВЕЛИЧЕНА ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 1, 2021 201 Прегледи

ЗА СЕДМИЦА С БЛИЗО 40 ПРОЦЕНТА Е УВЕЛИЧЕНА ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 22 до 28 февруари в област Сливен бяха диагностицирани 282 души с COVID-19. Спрямо предходния едноседмичен период има ръст на заболяемостта от 38,9 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Средната възраст на пациентите е 54,2 години. Сред заболелите  32-ма души са жители на общините Нова Загора, Котел и Твърдица. Останалите са от община Сливен – жители на града /216 души/ и на 20 малки населени места.

Сред болните с COVID-19 са лекар и двама клинични лаборанти, педагог в детска градина и трима учители от различни училища. Има заразени в над 10 семейни огнища в различни населени места.

205 души бяха излекувани от заболяването.

За съжаление, починаха 13 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 593.

Под карантина са 907 души, като 260 от тях са пристигнали от рискова зона, 239 са контактни на заразени лица. Останалите са болни, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

Правилното носене на предпазните маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават разпространението и инфектирането с коронавирус.

Предишна ОТ УТРЕ ЗАПОЧВАТ СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“
Следваща БСП ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В РИК – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕТСКИ ЦЕНТЪР „ВЕНЕЦИЯ“ ОТВОРИ ВРАТИ В СЛИВЕН

Супер модерен детски център на име „Венеция“ отвори врати в Сливен. Центърът е част от елитния ресторант „Венеция“, който се намира в комплекс „Печ“. „Разполагаме общо с 60 места за

Новини Сливен

ДЕТЕ НА 1,6 Г. Е С ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА СЛЕД ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ

Дете на 1 година и 6 месеца е настанено в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен с черепно-мозъчна травма, получена при пътен инцидент. Днес момченцето ще бъде

Новини Сливен

ПОЧИНА СТУДЕНТЪТ НИКОЛАЙ ОТ СЛИВЕН, КОЙТО МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПОЛЕТЯ ОТ ВТОРИЯ ЕТАЖ НА БОЛНИЦА В СТАРА ЗАГОРА

Отиде си 25-годишният студент Николай от Сливен, който миналата седмица падна от втория етаж от болница в Стара Загора. Николай живя няколко дни на командно дишане в реанимация, но е