ЗА СЕДМИЦА С БЛИЗО 40 ПРОЦЕНТА Е УВЕЛИЧЕНА ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
март 1, 2021 492 Прегледи

ЗА СЕДМИЦА С БЛИЗО 40 ПРОЦЕНТА Е УВЕЛИЧЕНА ЗАБОЛЯЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 22 до 28 февруари в област Сливен бяха диагностицирани 282 души с COVID-19. Спрямо предходния едноседмичен период има ръст на заболяемостта от 38,9 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Средната възраст на пациентите е 54,2 години. Сред заболелите  32-ма души са жители на общините Нова Загора, Котел и Твърдица. Останалите са от община Сливен – жители на града /216 души/ и на 20 малки населени места.

Сред болните с COVID-19 са лекар и двама клинични лаборанти, педагог в детска градина и трима учители от различни училища. Има заразени в над 10 семейни огнища в различни населени места.

205 души бяха излекувани от заболяването.

За съжаление, починаха 13 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 593.

Под карантина са 907 души, като 260 от тях са пристигнали от рискова зона, 239 са контактни на заразени лица. Останалите са болни, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

Правилното носене на предпазните маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават разпространението и инфектирането с коронавирус.

Предишна ОТ УТРЕ ЗАПОЧВАТ СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“
Следваща БСП ПОДАДЕ ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В РИК – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА ОГЛАВИ ОБЩИНСКАТА СТРУКТУРА НА ИТН В СЛИВЕН

Д-р Мариела Красимирова е избрана за председател на общинската структура на партия „Има такъв народ“ в Сливен, научи Sliveninfo. Тя заменя на поста Пламен Пенчев, който подаде оставка преди изборите

Новини Сливен

ГРЕЙНА КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА СЛИВЕН

В Сливен снощи грейнаха светлините на коледната елха. Поводът събра малки и големи, които заедно с кмета Стефан Радев се включиха в отброяването на секундите до запалването на светлините. „В

Новини Сливен

БЛАГОДАРНОСТ ОТ БОЛНИЦАТА КЪМ РОТАРИ КЛУБ ЗА НАПРАВЕНО ДАРЕНИЕ

С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. С дарените средства от благотворителната инициатива през м. декемви 2021 г.,