ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ОТЧЕТЕН СПАД НА НОВИТЕ БОЛНИ С 24,3%

ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е ОТЧЕТЕН СПАД НА НОВИТЕ БОЛНИ С 24,3%

От 15 до 21 ноември в област Сливен бяха диагностицирани 277 нови болни с COVID-19. Спадът в сравнение с предходния едноседмичен период е от 24,3 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Средната възраст на новите болни е 50,8 години. Сред  тях са петима ,учители и 16 ученици, като един учител и осем ученици са от групата от Професионалната гимназия по техника и технологии, която пребивава в Испания.

550 души са излекувани.

За съжаление, починаха 23 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст между 39 и 87 години. 95,67 процента от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента общият брой на болните е 900 души. 485 от тях са жители на град Сливен.  Под карантина са 1029 лица. Близо 63 процента от тях са болни в изолация, чието лечение се наблюдава от общопрактикуващи лекари. Останалите са карантинирани като контактни лица или като пристигнали от рискови зони.

65 540 са поставени дози ваксини от началото на кампанията досега. 35 501 лица от област Сливен са със завършен имунизационен статус. Всеки желаещ може да се предпази от заболяването в разкритите ваксинационни пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“  в Нова Загора. Ваксини се поставят и в мобилни кабинети на бул. „Братя Миладинови“ пред магазин „Билла“ и на ул. „Цар Освободител“ до Сити-център в Сливен.

Щабът напомня, че спазването на противоепидемичните мерки ограничава разпространението на вируса.

 

Предишна ИМА АРЕСТУВАН ЗА СМЪРТТА НА 19-ГОДИШНОТО МОМЧЕ ОТ СЛИВЕН
Следваща 5000 НОВИ ДРЪВЧЕТА БЯХА ЗАСАДЕНИ ОТ НАД 100 ДОБРОВОЛЦИ В ЗАЛЕСИТЕЛНАТА АКЦИЯ, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ЮИДП И ГОРАТА.БГ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА: ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 11 ЮЛИ Е ДА ИМА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО

Ще продължа да работя за развитието на земеделския сектор, ако бъда избрана за народен представител. Това заяви в официалния подкаст на ГЕРБ Сливен кандидатът за народен представител от листата на

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 30 ЮНИ

Три лица от Сливенска област са дали положителен резултат за Ковид-19 на 29 юни, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Двама от тях са семейство от Нова Загора. Съпругата е работила във

Новини Сливен

ЗА 18-ТА ГОДИНА СЛИВЕН СЪБРА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ТЕНИСА

Кметът Стефан Радев и народният представител от ПП ГЕРБ – Сливен Десислава Танева наградиха победителите от 18-тото издание на тенис-турнира „Болярка къп”, който се проведе този уикенд в Сливен. Традиционно,