ЗА СЕДМИЦА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИХА ОТ 79 НА 144
август 23, 2021 339 Прегледи

ЗА СЕДМИЦА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИХА ОТ 79 НА 144

144 нови болни бяха диагностицирани от 16 до 22 август. За сравнение, в предходната седмица новите случаи на COVID-19 бяха  79, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Заболелите са пристигнали от рискови зони, инфектирали са се в семейни огнища или в организирани групи. Сред тях са и 6 деца под 18 години, летували на лагери по Черноморието.  Едно от децата е хоспитализирано. 47 са излекуваните.

За съжаление, трима пациенти на 40, 67 и 70 години, с придружаващи заболявания, изгубиха битката с коронавируса. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките им.

За седмица заболеваемостта в Сливенска област се увеличи до 122 на 100 000 души население.  Тя все още остава под средната за страната, която е от 191 на 100 000 души.  Но е налице тенденция за нарастване на заразените в областта през следващите дни и седмици, сочат прогнозите на здравните власти.

От 16 до 22 август са поставени 1 353 дози ваксини, 166 от тях – в т.нар. зелени коридори.  От началото на кампанията приложените дози общо са 42 686.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, физическа дистанция и редовна дезинфекция.

Предишна НА 25 АВГУСТ - БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА "ЗАСУКАН СВЯТ" ПРИ 50 ПРОЦЕНТА ОТ МЕСТАТА НА КРЕПОСТ "ТУИДА"
Следваща СЛИВНАЛИЯ ЗАГИНА КРАЙ ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГЕРБ В СЛИВЕН ЗАРАДВА ДЕЦАТА И ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА ПО СЛУЧАЙ БАБА МАРТА

За поредна година представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен зарадваха децата и жителите на града по случай Баба Марта. Младежите вързаха стотици мартеници на хората, които в първия

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГИРАН ШОФЬОР В СЛИВЕН

Водач от град Ямбол, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 10 септември, в 16,40 часа, на ул.”Аксаков” е извършена проверка на 31-годишния В. А., водач

Новини Сливен

ГЕРБ-СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева и представители от областната организация на партията се включиха в церемонията по повод 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.