23.08.2021 0 814 Прегледи

ЗА СЕДМИЦА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИХА ОТ 79 НА 144

144 нови болни бяха диагностицирани от 16 до 22 август. За сравнение, в предходната седмица новите случаи на COVID-19 бяха  79, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Заболелите са пристигнали от рискови зони, инфектирали са се в семейни огнища или в организирани групи. Сред тях са и 6 деца под 18 години, летували на лагери по Черноморието.  Едно от децата е хоспитализирано. 47 са излекуваните.

За съжаление, трима пациенти на 40, 67 и 70 години, с придружаващи заболявания, изгубиха битката с коронавируса. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките им.

За седмица заболеваемостта в Сливенска област се увеличи до 122 на 100 000 души население.  Тя все още остава под средната за страната, която е от 191 на 100 000 души.  Но е налице тенденция за нарастване на заразените в областта през следващите дни и седмици, сочат прогнозите на здравните власти.

От 16 до 22 август са поставени 1 353 дози ваксини, 166 от тях – в т.нар. зелени коридори.  От началото на кампанията приложените дози общо са 42 686.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, физическа дистанция и редовна дезинфекция.

Предишна НА 25 АВГУСТ - БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА "ЗАСУКАН СВЯТ" ПРИ 50 ПРОЦЕНТА ОТ МЕСТАТА НА КРЕПОСТ "ТУИДА"
Следваща СЛИВНАЛИЯ ЗАГИНА КРАЙ ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ФИНАЛЪТ НА ПЕТИЯ ЕСЕНЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Приключиха трите квалификационни кръга на Петия есенен футболен турнир, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен. В него се включиха 12

Новини Сливен

СЛЕД ДЪЛГОГОДИШНО ПРЕКЪСВАНЕ ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА НАГРАДАТА „СИРАК СКИТНИК“

Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена тази година след дългогодишно прекъсване. Това стана ясно след състоялата се работна среща на зам. – кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова с представители

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ 138 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Скъпи съграждани, Приятели, Днес честваме една от най-паметните дати в нашата история 6 септември. Навършват се 138 г. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Първата стъпка към национално