ЗА СЕДМИЦА БЕ ОТЧЕТЕН СПАД ОТ БЛИЗО 20 ПРОЦЕНТА НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ЗА СЕДМИЦА БЕ ОТЧЕТЕН СПАД ОТ БЛИЗО 20 ПРОЦЕНТА НА НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Спад с 19,05 процента на новодиагностицираните с COVID-19 лица бе отчетен от 6 до 12 декември спрямо предходния седмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

Новозаболелите са 170 души на средна възраст 49,9 години. Сред тях са 6 учители, медицинска сестра от детско заведение, 23 ученици, санитар от болничната помощ.

През изминалата седмица са излекувани 243 души.

За съжаление, починаха 20 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Един от тях е с незавършен имунизационен статус. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на инфекцията са 537. Повечето болни – 314, са в град Сливен.  Под карантина са 1 196 лица в областта, като близо 31 процента от тях са болни в изолация, чието лечение се провежда под наблюдението на личните лекари. 40 на сто от карантинираните са пристигнали от рискови зони, а останалите 29 процента под карантина са били контактни на болни.

Спазването на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски, съблюдаването на физическа дистанция, хигиената и редовната дезинфекция, доказано ограничават разпространението на коронавируса. Всеки желаещ да се предпази от заразата може да се ваксинира в удобно за него време в разкритите имунизационни пунктове в болниците и в мобилните кабинети в Сливен.

 

Предишна И ЗА УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН ОТПАДА ТЕСТВАНЕТО ЗА ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ
Следваща ПАРЛАМЕНТЪТ ИЗБРА НОВОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО НАЧЕЛО С КИРИЛ ПЕТКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ПИЯНА ЖЕНА Е ХВАНАТА ДА ШОФИРА НА БУЛ. „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ В СЛИВЕН

Двама водачи с алкохол над 1,2 промила и водач, който управлява в период на лишаване са установени при операция по пътна безопасност в почивните дни. На 15 декември, около 02,15

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен – д-р Васислав Петров, поздравява всички специалисти по здравни грижи в болницата по повод професионалния им празник. „Поздравявам ви с днешния празник и от

Новини Сливен

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ГЛАСУВА ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2022 Г.

35 точки предстои да разгледат и гласуват общинските съветници на редовната сесия на местния парламент този четвъртък – 27 януари. Това стана ясно при провелата се днешна пресконференция на председателя Димитър