ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН ДЕТСКА ГРАДИНА „НАДЕЖДА“ ПОКАЗА ПОСТИЖЕНИЯТА С ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБСТВАТА
23.11.2023 1745 Прегледи

ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН ДЕТСКА ГРАДИНА „НАДЕЖДА“ ПОКАЗА ПОСТИЖЕНИЯТА С ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБСТВАТА

Детска градина „Надежда“ покани на концерт родители, приятели, учители и гости за петия си рожден ден. Празникът се състоя в залата на Военния клуб на 22 ноември вечерта. На тази дата през 2018 година детската градина отвори врати в едноименния градски квартал. Тя е първата образователна институция в тази част на Сливен.

„Вашият празник е празник и за Общината. Построихме детската градина с голямо желание и обич към децата, за да имат свое място, където да получават знания, да развиват дарбите си, да играят и да споделят интересни забавления“, заяви кметът Стефан Радев в поздравителен адрес, който бе прочетен от зам.кмета Пепа Чиликова. От името на Радев и от свое име тя благодари на директорката Катя Вълева и екипа за всеотдайния труд и грижа, на родителите – за подкрепата и пожела на децата да запазят усмивките, радостта и нетърпението, с които опознават красотата на света.

Концертът бе „Приказка за Надежда от кв. „Надежда“ и пътя, който малката героиня е преминала като останалите деца от градината: от първите неуверени стъпки към непознатото досега място в квартала – забавачницата, срещите с вълшебствата в нея – приятелството, добротата, радостта от пъстрите различия в човешкия и природния свят до новите полезни навици и умения в ежедневието. На сцената епизодите от приказката бяха представени в музика и танци, в пищна гама от цветове на костюмите, декорите. Имаше слънце и дъга от балони на фона на родния дом, където „няма по-вкусен хляб от хляба на мама“.
Поздравления поднесоха още началникът на РУО Кристияна Станкова и Стефка Пенкова, представител на директорите на образователни институции в община Сливен. Поздравителен адрес бе прочетен от името на областния управител Маринчо Христов.

В детска градина „Надежда“ се обучават над 160 деца на възраст от 3 до 7 години. Екипът е от 25 професионалисти, сред които – 13 педагози.

Всички деца са от квартала. „Те са с майчин език, различен от официалния български. Работим с тях с изключително голямо желание и любов. Ежедневният ни труд и постоянство се отплащат. Децата се справят, полагат много старания. Те са щастливи и усмихнати при нас! Родителите ни подкрепят. Редовните посещения при нас дават резултат!“, каза още Вълева. Усилията на екипа са бъдещите първокласници да започнат училищния си живот спокойни и по-уверени. Община Сливен планира да бъде изградена още една детска градина, за да бъдат обхванати в предучилищното образование и останалите деца от многолюдния квартал „Надежда“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ ПОСЛАНИКА НА КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА У НАС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

34-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН Е ШОФИРАЛА КОЛАТА, В КОЯТО ЗАГИНАХА ТРИМА ДУШИ

34-годишна жена от Сливен е шофирала колата марка „Нисан“, със сливенска регистрация, в която загинаха трима души. Водачката е починала на място, съобщиха за Sliveninfo от полицията в Пазарджик. Другите

Новини Сливен

МГЕРБ – СЛИВЕН ДАРИ КНИГИ НА ЧЕТИРИ ЧИТАЛИЩА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Младежката организация на ГЕРБ-Сливен дари книги на четири читалища в села от община Сливен. Над 500 книги бяха предоставени на читалище „Искра -1928“ в село Градско, НЧ „Надежда-1926“ в село

Новини Сливен

ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ” Е ЖИВКО ЖЕЛЕВ

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2020 г. се присъжда на управителя на „Фишком“ АД Живко Желев. Решението бе взето на заседание на Обществената комисия за избор на носител на наградата.