ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН Е ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „УБИЙ СКОРОСТТА, СПАСИ ДЕТЕ“

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН Е ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА „УБИЙ СКОРОСТТА, СПАСИ ДЕТЕ“

И тази година Община Сливен се включи в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, която традиционно стартира през септември. Инициатор на обществено значимата социална кауза е Радио FM+. Вече над 17 години целта й е да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори – тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.

„Да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата“, за това напомнят специалните послания, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт. Стикерите ежегодно се обновяват в големите градове на България – София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.

С активна подкрепа още от самото начало на инициативата се ангажират и известни български артисти, изпълнители и творци.

В рамките на кампанията, тази година от радиото си поставят за цел да подкрепят друга благородна инициатива, вдъхновена от основния двигател на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков –  400 000 деца да получат обучение по първа помощ в училище.

Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност.

Кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото. Тя се осъществява с подкрепата на OMV България, Bosch Car Service и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.

Предишна МУСТАФА МУСТАФОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА СЛИВЕН
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОДКРЕПИ "НЕ НА УЛИЦАТА И РАННАТА РАЖДАЕМОСТ, ДА НА СПОРТА И УЧИЛИЩНОТО ПРИСЪСТВИЕ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ХРИСТИНА ЧОЛАКОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КОТЕЛ

Честит празник, здравни работници! Датата 07.04 е определена от Световната здравна организация за Международен ден на здравето. Днес се отбелязва и денят на здравния работник. Това са хората, работещи в

Новини Сливен

НАЧАЛНИКЪТ НА СЛИВЕНСКИЯ ГАРНИЗОН ПОЛКОВНИК ВАЧЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАДА ЗА ДИМИТРОВДЕН

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Уважаеми съграждани, За мен е чест да ви поздравя по случай празника на град Сливен – Димитровден! Приемете моите пожелания за здраве, бодрост, щастие и благоденствие! Със закрилата

Новини Сливен

МЕСТНИТЕ КОМИСИИ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН И В БЛАГОЕВГРАД СЪС СЪВМЕСТЕН УЕБИНАР НА 28 АПРИЛ

В изпълнение на Националната стратегия за борба с трафика на хора 2017-2021 г. и адаптиране на Програмите за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за