ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪДОВИТЕ ХИРУРЗИ ОТ МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” –  СЛИВЕН СПАСЯВАТ КРАКА НА ПАЦИЕНТ ОТ АМПУТАЦИЯ

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪДОВИТЕ ХИРУРЗИ ОТ МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” – СЛИВЕН СПАСЯВАТ КРАКА НА ПАЦИЕНТ ОТ АМПУТАЦИЯ

Кракът на пациент беше спасен от ампутация чрез рядък вид байпас – феморо-феморален кросоувър. Операцията беше извършена за пръв път в гр. Сливен от д-р Еркан Реджепоглу, д-р Денислав Башев, операционна сестра Таня Иванова и анестезиологичния екип на д-р Евгени Режев.

Феморо – феморалният байпас е метод за хирургична реваскуларизация, използван в условията на илиачна артериална оклузивна болест. Тя се осъществява, като с помощта на синтетична протеза се взима кръв от здравата бедрена артерия и се подава към здрав участък на другата нефункционираща артерия. Протезата преминава през корема на пациента. Целта е да се подобри кръвоснабдяването на крака и да се облекчат симптомите. По този начин се предотвратява и спасява крака от прогресиращи язви, гангрена и ампутация.

В отделението по Съдова хирургия към МБАЛ„Хаджи Димитър” – гр. Сливен се извършват пълен обем на оперативни и ендоваскуларни интервенции.

Предишна 37 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща 18-ГОДИШЕН ШОФЬОР Е ЗАДЪРЖАН ЗА КАНАБИС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГАЛЯ ХАЧАДУРЯН: ГЕРБ Е СИЛНИЯТ ГЛАС НА СЛИВЕН

ГаляХачадурян е адвокатот 18 години. Била е член на Контролния съвет към Адвокатска колегия- Сливен, а понастоящем член на Адвокатския съвет. Може да подкрепите Галя Хачадурян като гласувате с №

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ОТКРИВА НОВИЯ СИ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН

Сливенският симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон на 20 септември в зала „Сливен“. Концертът с диригент Димитър Караминков и солист Атанас Кръстев – виолончело ще започне в 19 часа.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Лекар пита пациента: – От какво се оплаквате? – Жените не ми пускат, казва пациента и започва да плаче. Лекарят, притеснен, казва на медицинската сестра: – Дай му чаша