ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪДОВИТЕ ХИРУРЗИ ОТ МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” –  СЛИВЕН СПАСЯВАТ КРАКА НА ПАЦИЕНТ ОТ АМПУТАЦИЯ

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪДОВИТЕ ХИРУРЗИ ОТ МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” – СЛИВЕН СПАСЯВАТ КРАКА НА ПАЦИЕНТ ОТ АМПУТАЦИЯ

Кракът на пациент беше спасен от ампутация чрез рядък вид байпас – феморо-феморален кросоувър. Операцията беше извършена за пръв път в гр. Сливен от д-р Еркан Реджепоглу, д-р Денислав Башев, операционна сестра Таня Иванова и анестезиологичния екип на д-р Евгени Режев.

Феморо – феморалният байпас е метод за хирургична реваскуларизация, използван в условията на илиачна артериална оклузивна болест. Тя се осъществява, като с помощта на синтетична протеза се взима кръв от здравата бедрена артерия и се подава към здрав участък на другата нефункционираща артерия. Протезата преминава през корема на пациента. Целта е да се подобри кръвоснабдяването на крака и да се облекчат симптомите. По този начин се предотвратява и спасява крака от прогресиращи язви, гангрена и ампутация.

В отделението по Съдова хирургия към МБАЛ„Хаджи Димитър” – гр. Сливен се извършват пълен обем на оперативни и ендоваскуларни интервенции.

Предишна 37 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща 18-ГОДИШЕН ШОФЬОР Е ЗАДЪРЖАН ЗА КАНАБИС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ПРИЕМА ЧЕТИРИ ОТБОРА ЗА ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР

На 1 юни в Котел ще стартира вторият по ред футболен турнир за деца за купа „Раковски“. Той се провежда под патронажа на кмета на Община Котел Коста Каранашев, който

Новини Сливен

СПАД В БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С КОВИД – 19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

През изминалата седмица, в периода от 21 до 27 септември, броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в общината е 9, излекуваните лица са също 9, няма починали пациенти.

Новини Сливен

РЕСТОРАНТ „МАКДОНАЛДС“ НАБИРА СЛУЖИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН

Ресторант „Макдоналдс“ – Ямбол наема мениджъри и служители. Така започва обявата на известната верига за хамбургери, която е поставена в една от сливенските гимназии. Sliveninfo се свърза с телефоните, публикувани