23.10.2020 1 5035 Прегледи

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЪДОВИТЕ ХИРУРЗИ ОТ МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР” – СЛИВЕН СПАСЯВАТ КРАКА НА ПАЦИЕНТ ОТ АМПУТАЦИЯ

Кракът на пациент беше спасен от ампутация чрез рядък вид байпас – феморо-феморален кросоувър. Операцията беше извършена за пръв път в гр. Сливен от д-р Еркан Реджепоглу, д-р Денислав Башев, операционна сестра Таня Иванова и анестезиологичния екип на д-р Евгени Режев.

Феморо – феморалният байпас е метод за хирургична реваскуларизация, използван в условията на илиачна артериална оклузивна болест. Тя се осъществява, като с помощта на синтетична протеза се взима кръв от здравата бедрена артерия и се подава към здрав участък на другата нефункционираща артерия. Протезата преминава през корема на пациента. Целта е да се подобри кръвоснабдяването на крака и да се облекчат симптомите. По този начин се предотвратява и спасява крака от прогресиращи язви, гангрена и ампутация.

В отделението по Съдова хирургия към МБАЛ„Хаджи Димитър” – гр. Сливен се извършват пълен обем на оперативни и ендоваскуларни интервенции.

Предишна 37 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща 18-ГОДИШЕН ШОФЬОР Е ЗАДЪРЖАН ЗА КАНАБИС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАЗСЛЕДВАТ ЖЕНА ЗА НЕПРАВОМЕРНО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ МРЕЖАТА НА ВИК – СЛИВЕН

Случай на неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа в село Сборище са установили служители на РУ-Твърдица. В имот, обитаван от 33-годишната Л.Ж., е осъществена неправомерно присъединяване към мрежата на ВиК- Сливен,

Новини Сливен

НАРУШЕНИЕ НА СТРЕЛЕЦА СПАСИЛО ПРОСТРЕЛЯНИЯ ОХРАНИТЕЛ

Зъболекарят, които през уикенда простреля служител на Съдебна охрана – Сливен, е нарушил правилата, задължителни по време на лов. Именно това обаче е спасило простреляния охранител, довериха пред Sliveninfo авджии.

Новини Сливен

ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ СЛИВЕН МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В РЕГИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „ОБИЧАМ МОЯ РОДЕН ГРАД“

Община Ямбол организира и стартира нов конкурс за детска рисунка под надслов „Обичам моя роден град“. Конкурсът е регионален и в него могат да се включат деца и юноши от