ЗА ПОЛЗАТА И ВРЕДАТА ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО НА СЪВЕТНИЦИТЕ В СЛИВЕН
август 29, 2019 1737 Прегледи

ЗА ПОЛЗАТА И ВРЕДАТА ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО НА СЪВЕТНИЦИТЕ В СЛИВЕН

Една лежерна августовска сесия се изтече в историята на сливенската политика на днешния 29 август 2019 г. 32 съветници приеха 45 точки за 60 минути. Без дебати  и без караници.

Лежерно си тръгна сесийката още от първата точка и лежерно стигна до точна № 12, когато на част от местните депутати колективно им се допуши. Оказа се, че за приемане на въпросната точка № 12 е нужно квалифицирано мнозинство от поне 28 души, което прави две трети от общия брой от всичките 41 съветници. Точно в този момент  няколко души решиха да „изпият по един тютюн“ и напуснаха залата.

Така гласовете не стигнаха и точката бе отхвърлена.

Дойде точна № 14, за приемането на която отново бяха нужни 28 гласа. Но колективното тютюнопушене на съветници по време на сесията продължаваше. Наложи се председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев да изпрати човек, за да покани пушачите в залата. Опитът се оказа без успех. Точката бе отхвърлена по идентичен начин, като предходната….

Веднага след това съветниците – пушачи колективно се върнаха в залата  и чинно гласуваха останалите точки от дневния ред на сесията.

С този си прийом сливенските местни депутати са на път да опровергаят медицинската аксиома за вредата от тютюнопушенето. Вреда в случая със сигурност има. Тя обаче е само за онези граждани на Сливен, чиито предложения биват отхвърлени. Следва логичният въпрос: За кого е ползата от пушенето на цигари по време на сесия?

Предишна ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ РЕШИ ДА УДОСТОИ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН БОЖИДАР АНДРЕЕВ
Следваща ПОЕТЪТ ХРИСТО БАТИНКОВ ИСКА ДА СТАНЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТИДЕ СИ ВИДНИЯТ СЛИВЕНСКИ ОБЩЕСТВЕНИК НИКОЛАЙ ЖЕЛЕВ

Отиде си видният сливенски общественик Николай Желев. Коварната болест го покоси на 69 години. Николай Желев бе най-дългогодишният директор в Сливен. Близо три десетилетия той управляваше пощите и БТК. Ще

Новини Сливен

ИЗМАМНИК Е ЗАДЪРЖАН ЗА ТЕГЛЕНЕ НА ПАРИ С ЧУЖДА КАРТА

  Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 56-годишен мъж за неправомерно използване на платежен инструмент – банкоматна карта. За времето от 10 до 15 септември криминално проявеният и осъждан С.И.(56г.) от

Новини Сливен

71 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

71 са активните случаи на COVID-19 в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. От тях трима заболели са медицински персонал. В община Нова Загора намаля броят на инфектираните лица. Към момента