ЗА НЯКОЛКО ОРЕХА ПО-МАЛКО

ЗА НЯКОЛКО ОРЕХА ПО-МАЛКО

10 ореха и още толкова други видове дървета бяха премахнати в края на миналата седмица в коритото на река Новоселска, където се извършва почистване.

„Тези орехи ги отглеждахме години наред. Те не пречеха, защото бяха на второто ниво над самото корито на реката“, заяви пред Sliveninfo Косьо Илиев, съсобственик на портала Сливен.нет. Илиев живее в непосредствена близост до мястото, където са премахнати дръвчетата.

„Трябваше да ни питат. Сигурен съм, че на това място отново ще има дръвчета, но поне след 5 години“, заяви Илиев, чиято кауза е подкрепяна от много жители на кварталите „Ново село“ и „Кольо Фичето“, които реката разделя.

„Преди да се извърши сечта и почистването на коритото растителността бе огледана от еколозите на общината, които дадоха разрешение“, заяви пред Sliveninfo инж. Пламен Иванов, директор на фирма „Напоителни системи“ – Сливен, която извършва почистването на коритото.

„Тези дръвчета бяха прекалено малки, стволовете им нямаха 14,5 см. и не подлежаха на маркиране и разрешение за премахването им не е давано. Дори да бяха по-големи обаче, щяхме да дадем такова разрешение за премахването им, защото мястото им не е коритото на река, което е изключителна държавна собственост“, заяви пред Sliveninfo Емилия Кючукова, главен еколог на Община Сливен.

Предишна 496 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЕРЦЕДЕС УДАРИ ЖЕНА НА ДАМАРСКИЯ МОСТ В СЛИВЕН

Лек автомобил „Мерцедес“ удари пешеходка на Дамарския мост в Сливен, научи Sliveninfo. Жената е откарана в областната болница. Инцидентът е станал в четвъртък преди обяд. На място пристигна полиция.

Новини Сливен

ИЗБИРАТ ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА НОВИЯ МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ НА ПЪРВАТА МУ РЕДОВНА СЕСИЯ В ЧЕТВЪРТЪК

Новият общински съвет в Сливен ще проведе първата си редовна сесия на 28 ноември. Общо пет точки са включени в дневният ред на сесията. Сред тях са избор на заместник-председатели

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ПОМОГНАХА НА БЪРЗА ПОМОЩ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЖЕНА

Сливенски пожарникари са оказаха съдействие на екип на Центъра за спешна медицинска помощ. На 22 юли, около 23,00 часа, медицинският екип се е отзовал на сигнал за оказване на помощ