ЗА НЯКОЛКО ОРЕХА ПО-МАЛКО

ЗА НЯКОЛКО ОРЕХА ПО-МАЛКО

10 ореха и още толкова други видове дървета бяха премахнати в края на миналата седмица в коритото на река Новоселска, където се извършва почистване.

„Тези орехи ги отглеждахме години наред. Те не пречеха, защото бяха на второто ниво над самото корито на реката“, заяви пред Sliveninfo Косьо Илиев, съсобственик на портала Сливен.нет. Илиев живее в непосредствена близост до мястото, където са премахнати дръвчетата.

„Трябваше да ни питат. Сигурен съм, че на това място отново ще има дръвчета, но поне след 5 години“, заяви Илиев, чиято кауза е подкрепяна от много жители на кварталите „Ново село“ и „Кольо Фичето“, които реката разделя.

„Преди да се извърши сечта и почистването на коритото растителността бе огледана от еколозите на общината, които дадоха разрешение“, заяви пред Sliveninfo инж. Пламен Иванов, директор на фирма „Напоителни системи“ – Сливен, която извършва почистването на коритото.

„Тези дръвчета бяха прекалено малки, стволовете им нямаха 14,5 см. и не подлежаха на маркиране и разрешение за премахването им не е давано. Дори да бяха по-големи обаче, щяхме да дадем такова разрешение за премахването им, защото мястото им не е коритото на река, което е изключителна държавна собственост“, заяви пред Sliveninfo Емилия Кючукова, главен еколог на Община Сливен.

Предишна 496 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща В ОБЛАСТ СЛИВЕН БЯХА ПРОВЕРЕНИ РЕСТОРАНТИ, НОЩНИ БАРОВЕ, АВТОБУСИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ КЪМ КМЕТОВЕТЕ НА НОВА ЗАГОРА И ТВЪРДИЦА

Поздравителни адреси до жителите на Твърдица и Нова Загора и кметовете на общините – Атанас Атанасов и Николай Грозев, отправи по повод Петковден директорът на  ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Новини Сливен

ТРИ ОТ НОВИТЕ ПЕТ СЛУЧАЯ НА COVID-19 СА РЕГИСТРИРАНИ В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

Пет са потвърдените нови случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област – двама от Сливен и трима от Нова Загора и общината, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от болните

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Поради отстраняване на възникнала авария по топлопреносната мрежа, ще бъде спряно топлоподаването от 09,30ч. до 20,00ч. на 06.08.2019г. към ж.к.“Сини камъни“; ж.к.“Българка“ и ж.к.“Дружба“ от бл.№1 до бл.№7. Ръководството на