ЗА НЕЯ РИСУВАНЕТО Е СВОБОДА
28.10.2022 1673 Прегледи

ЗА НЕЯ РИСУВАНЕТО Е СВОБОДА

Една частна школа по рисуване набира все по-голяма популярност в Сливен. На последния общински конкурс, носещ името на  Даниела Ненчева, възпитаници на частната школа „Артс хаб“ спечелиха три от призовите места, включително и специалната награда. Факт, който веднага направи впечатление на специалистите. Оказа се, че зад частната школа за рисуване, където се обучават деца, стоят две сливенски художнички. Едната е Татяна Ангелова – възпитаник на художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.

„Да обучаваш деца на рисуване е изключително удоволствие, но и отговорност. С колежката ми го правим, давайки всичко от себе си за малчуганите, без да им поставяме свръх цели“, сподели пред Sliveninfo Татяна Ангелова.

Обучението на деца по рисуване е започнало през май тази година, а желаещите стават все повече.

„Децата сами търсят начини за самоусъвършенстване. За нас е важно да ги насърчим, съзнавайки, че малцина ще стигнат до професионално ниво някой ден“, казва художничката, чието образование преминава през Великотърновския университет, Националната художествена академия и Италия. На Апенините сливналийката усъвършенства своите умения като художник и учи италиански.

Тази година Татяна Ангелова е спечелила две престижни отличия. Едното е от световно бианале с участието на над 400 художници от цял свят. Татяна е отличена с наградата на Едоардо Миролио. Другият приз е от Испания.

Чатната школа за рисуване е една от постигнатите мечти на художничката. Следващата се нарича книжарница за художествени материали от престижни марки. Тя ще се помещава в съседно помещение отново на сливенската улица „Мур“, до аптека „Фрамар“.

„За мен е важно да дарявам доброта и знания. Затова ми помага рисуването, което е свобода“, категорична е Татяна Ангелова.

Предишна МИНЧО АФУЗОВ: ПОЛУЧИХМЕ УВЕРЕНИЯ, ЧЕ ПЪТЯТ КЪМ СЕЛО СТАРА РЕКА ЩЕ БЪДЕ ПОДГОТВЕН ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ
Следваща ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПРИТЕСНЕНИ ОТ ГОТВЕН НОВ ЗАКОН, КОЙТО МОЖЕ ДА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГОРДЕЕМ СЕ КАТО НАЦИЯ, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НИКОГА НЕ Е БИЛО ПЛЕНЯВАНО

,,Гордеем се като нация, че знамената на Българската армия не са пленявани в нито една битка досега. По стара традиция, идваща още от времето на Първата българска държава, на Йордановден

Новини Сливен

ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН БЯХА ВРЪЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ

Годишните награди на Община Сливен бяха връчени по време на тържествена церемония в зала „Сливен“. Заместник – кметът Пепа Чиликова връчи наградата на тазгодишния носител на наградата „Милосърдие“ е стоматологът

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ПО ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД ДО ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ 2020“

Агенция за социално подпомагане одобри проект на Община Твърдица по целева програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020”. Програмата е част от пакета мерки за подкрепа