ЗА ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ УРОК ПО ПОЛИТИКА
ноември 7, 2018 1397 Прегледи

ЗА ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ УРОК ПО ПОЛИТИКА

Преди минути Sliveninfo публикува снимка на кмета Стефан Радев с Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската Народна Партия. Един испанец, чиято европейска политическа кариера е еталон за всеки, занимаващ се с политика на Стария континент. Антонио Лопес е във върховете на ЕНП близо десетилетие. Той е сред „виновниците“ за поредицата от успехи на най-голямата европейска партия в момента.

Аз имам едно кратко преживяване с Антонио Лопес, което с удоволствие ще разкажа на родните ни политици и техните избиратели.

Като журналист преди години имах поредица от срещи с различни европейски политици в европарламента в Страсбург. Малко преди обяд свърши последната ми среща, превърнала се в интервю. То бе именно с Антонио Лопес. След неговия край се разделихме със симпатичния испанец, здрависвайки се. Минути по-късно се качих на трамвай, за да стигна от европарламента до старината част на Страсбург, където трябваше да обядвам с колеги. Изведнъж видях, че един мъж тича, за да хване трамвая. Успя. В последния момент се метна и влезе, малко преди вратите да затворят. Тогава осъзнах, че това е Антонио Лопес, с когото се оказахме отново един до друг. След кратък разговор се разделихме, но аз останах със своите мисли за случилото се. Един от лидерите на най-голямата партия в Европа, която по това време имаше почти 2/3 от премиерите на ЕС, се вози в трамвай. Като обикновен гражданин. И счита това за нормално.

Обществото ни българско е далеч от тази европейска нормалност. У нас приемаме за естествено депутатите ни да се возят в луксозни лимузини, а българският парламент да има десетки пъти повече леки коли от немския. Да бяха само депутатите – с мед да ги намажеш……

В този смисъл сливенският кмет Стефан Радев е едно приятно изключение. Той продължава да ходи на работа с личния си автомобил и чинно си плаща за Синя зона, докато върши служебните си задължения.

Европейският урок на Антонио Лопес обаче е за всички ни. Колкото по-бързо го научим, толкова по-добре ще живеем.

 

Георги Мангинов

Предишна АНТОНИО ЛОПЕС, ЕНП: ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ ПРОМЕНИХА ОБЛИКА СИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Коментари и интервюта

ИЗБОР ПО ВРЕМЕ НА COVID – 19

Не знам кое обичам повече – да бъда първи като новинар или да пиша коментари. И двете са ми кръвта. С годините новините сами започнаха да идват при мен. А

Новини Сливен

60 000 + 25 000 = МАЛКА НАДЕЖДА ЗА СЛИВЕН

Близо 60 000 бе броят на общите посещения в сайта Sliveninfo на Йордановден. Уникалните влизания достигнаха почти 25 000. Което е добър старт на годината за един сайт, чието покритие

Новини Сливен

НЕКА ДЖАМБАЗКИ ВСЕ ПАК ОПИТА ДА ВЛЕЗЕ В КАЗАРМАТА

Винаги съм считал, че евродепутатът Ангел Джамбазки и колегите му от ръководството на ВМРО са карали тежка служба в армията. Някъде в „триъгълника на смъртта“ – Елхово, Грудово или Звездец.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × two =