ЗА ДИМИТРОВДЕН В СЛИВЕН: ТЕАТЪР НА ОГЪНЯ И СЕНКИТЕ ЩЕ ДЕФИЛИРА С ШЕСТВИЕ НА КОКИЛИ И ЩЕ ПРЕДСТАВИ СПЕКТАКЪЛА „ЦВЕТЕТО“

ЗА ДИМИТРОВДЕН В СЛИВЕН: ТЕАТЪР НА ОГЪНЯ И СЕНКИТЕ ЩЕ ДЕФИЛИРА С ШЕСТВИЕ НА КОКИЛИ И ЩЕ ПРЕДСТАВИ СПЕКТАКЪЛА „ЦВЕТЕТО“

Театърът на огъня и сенките „Файъртер“ /“Fireter”/ ще поднесе една от атрактивните изненади в програмата на Общината за Димитровден, празника на Сливен. Популярната столична формация ще гостува на 25 октомври с представление, което съчетава музика, танц с кокили, огнени и светлинни инструменти. Шоуто ще е на открито, на самата пешеходна зона и безплатно за публиката.

То ще започне в 17,30 часа, вторник, с шествие на кокили от началото на ларгото в района на „Розова градина“ до сградата на Общината. Там театралите ще разкажат своята магична история „Цветето“. От Общината канят и деца, и възрастни да се насладят на огнената феерия и приказния спектакъл.

Формацията се е зародила в началото на 2009 година. Създават я група ентусиасти, занимаващи се от години с жонглиране и различни видове акробатика. Името й отразява същността на инициативата – сливане на огън и театър. „Файъртер“ е участвал в многобройни международни фестивали в Гърция, Германия, Русия, Белгия Португалия, Италия, Англия, Ирландия, Литва, Турция и др.

 

Предишна ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ СЕ ЗАВРЪЩА! ГОЛЯМ КОНЦЕРТ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ГЕРБ ВЕЧЕ НАБЕЛЯЗВА КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ, БСП ЩЕ МИСЛИ НАЕСЕН ЗА ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА

ГЕРБ ще заложи на голяма част от сегашните си кметове за местните избори, които трябва да се проведат през октомври догодина. Ще издигне и ще подкрепи и кандидати на други

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Хотел в „Слънчев бряг“. Настаняват руска група. Администраторът им провежда инструктаж: „Във всяка стая има: маса – 1 бр., столове – 2 бр., легла- 2 бр., стени- 4 бр.

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Стар и много богат евреин починал. В завещанието си написал, че желае всичките му пари да бъдат погребани с него. Сред близките му настанал смут. Едни казвали да изпълнят