ЗА ДИМИТРОВДЕН В СЛИВЕН: ТЕАТЪР НА ОГЪНЯ И СЕНКИТЕ ЩЕ ДЕФИЛИРА С ШЕСТВИЕ НА КОКИЛИ И ЩЕ ПРЕДСТАВИ СПЕКТАКЪЛА „ЦВЕТЕТО“
24.10.2022 816 Прегледи

ЗА ДИМИТРОВДЕН В СЛИВЕН: ТЕАТЪР НА ОГЪНЯ И СЕНКИТЕ ЩЕ ДЕФИЛИРА С ШЕСТВИЕ НА КОКИЛИ И ЩЕ ПРЕДСТАВИ СПЕКТАКЪЛА „ЦВЕТЕТО“

Театърът на огъня и сенките „Файъртер“ /“Fireter”/ ще поднесе една от атрактивните изненади в програмата на Общината за Димитровден, празника на Сливен. Популярната столична формация ще гостува на 25 октомври с представление, което съчетава музика, танц с кокили, огнени и светлинни инструменти. Шоуто ще е на открито, на самата пешеходна зона и безплатно за публиката.

То ще започне в 17,30 часа, вторник, с шествие на кокили от началото на ларгото в района на „Розова градина“ до сградата на Общината. Там театралите ще разкажат своята магична история „Цветето“. От Общината канят и деца, и възрастни да се насладят на огнената феерия и приказния спектакъл.

Формацията се е зародила в началото на 2009 година. Създават я група ентусиасти, занимаващи се от години с жонглиране и различни видове акробатика. Името й отразява същността на инициативата – сливане на огън и театър. „Файъртер“ е участвал в многобройни международни фестивали в Гърция, Германия, Русия, Белгия Португалия, Италия, Англия, Ирландия, Литва, Турция и др.

 

Предишна ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ СЕ ЗАВРЪЩА! ГОЛЯМ КОНЦЕРТ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ДНЕС E ВЕЛИКА СЪБОТА

Днес православните християни по цял свят отбелязват Велика събота – последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Църквата прославя Велика събота като „най-благословения седми ден“. Защото това е денят, когато

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Жена пита: – Ще ходим ли да гледаме „Годзила“ този уикенд? – Но нали бяхме миналия уикенд при майка ти? Блондинка влиза в кафене с термос и пита кафеджията:

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Майко, ангелите летят ли? – Летят, детето ми. – Снощи чух баща ми да казва на слугинята „ангелче мое“. Тя кога ще лети? – От утре, миличко… Изпит. Професорът