ЗА ВТОРА ГОДИНА ПРЕДСТОИ МЛАДЕЖКИ ЛАГЕР „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ!“
юни 19, 2018 1221 Прегледи

ЗА ВТОРА ГОДИНА ПРЕДСТОИ МЛАДЕЖКИ ЛАГЕР „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ!“

През 2017 година реализирахме една нова и различна възможност за подобряване и обогатяване на превантивната практика на ОбСНВ и ПИЦ, Сливен – младежки лагер.
Участваха 620 ученици /14 – 18 годишна възраст/ от различни училища. Осъществените дейности се приеха с ентусиазъм, желание за изява, провокираха се инициативи и творчество; видимо се промени атмосферата – почувствахме един невероятен свят, пълен с младежки глъч и смях, с дръзновение. Истински свят, където липсва „лайк” и нашите деца не са зад екрана, а усмихнати и щастливи, очи в очи споделят успехите си!

От 25 до 29 юни ще реализираме за втори път събитието, което е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво – „Без наркотици – здрави и успешни”. Стремим се отново да реализираме едно образователно пътешествие, където учениците да приложат наученото в училище, но и да открият интересен свят извън класната стая и компютъра. И не на последно място да усвоят здравословно поведение – чрез спорт, игри и истинско общуване.
Тази година дейностите, които сме подготвили за лагерниците са: ритуали за българското знаме; викторина „Аз обичам България”; образователен урок по фолклор; обучение в народни танци; „Сръчността на българката” – връщане към традициите; текстилно печатане и плъстене; начални умения в грънчарството; приложно изкуство в „Арт ателие”; представяне на професията на пожарникаря; атракция с кон; планинско ориентиране; първи стъпки в алпинизма; обучение в първа долекарска помощ; състезания и игри в „Спортна зона”; симулативна игра „Трафик на хора”; средновековни игри и стрелба с лък; запознаване с историята на крепост „Туида”; игра „Търсене на съкровището”; истории край „лагерния огън”.
Ще бъде отбелязан 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

Един прекрасен завършек на учебната година – „Здравей, Здраве!”

Предварително благодарим за отзивчивостта и съдействието на всички институции и специалисти, към които се обърнахме за помощ и подкрепа!

Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/
Превантивно-информационен център /ПИЦ/
Изготвила: Павлова, секретар ОбСНВ

Предишна 200 ДОЗИ ХЕРОИН И АМФЕТАМИН СА ИЗЗЕТИ ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ОДМВР-СЛИВЕН
Следваща ОКРЪЖЕН СЪД-СЛИВЕН ПОСТАНОВИ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 18.06.2019 г.(вторник) от 09.00ч. до 15.00ч. е прекъснато водоподаването в района на ул.“Елисавета Багряна“ и ул.“Райна

Новини Сливен

КОЛА С ПАСАЖЕРИ СЕ ОБЪРНА ПРИ ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК В СЛИВЕН

Две коли се удариха челно, а едната се обърна. От нея бяха извадени двама души. Инцидентът стана малко след 14 часа в сряда в индустриалната зона на Сливен, в близост

Новини Сливен

МЕДВЕН НАСТРЪХНА СРЕЩУ ИДЕЯТА ЗА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ

Село Медвен настръхна срещу идеята за концесия за добив на инертни материали. На 12 декември е насрочено публично обсъждане на намерение за Добив на скално – облицовъчни материали от находище

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 + one =