ЗАЩО ТЕЗИ ИЗБОРИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ! СТАТУКВО, ПОДМЯНА, ЗАСТОЙ ИЛИ РЕФОРМИ. ИЗБОРЪТ ПРЕДСТОИ В НЕДЕЛЯ – 14.11.2021 г .

ЗАЩО ТЕЗИ ИЗБОРИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ! СТАТУКВО, ПОДМЯНА, ЗАСТОЙ ИЛИ РЕФОРМИ. ИЗБОРЪТ ПРЕДСТОИ В НЕДЕЛЯ – 14.11.2021 г .

В България след  ден са третите по ред парламентарни избори. Избори, които са едни от най-важните в последните 30 години. И  в много  от нас, извън тия, които очакват да продадат гласа си, както и извън тия, които, в спечелването на една или друга политическа сила виждат пряк личен  бизнес или кариерен интерес, останалите   си задават въпроси след отговора на които ще решат  за коя партия и народен представител да гласуват.
      През изминалия един месец, като кандидат за народен представител,  се опитах да ви запозная с  вижданията на БСП и моите разбирания за нужните реформи и видовете политики, които трябва да се водят в България за подобряване средата ни на  живот. Споделих в отделни публикации своите, а в голяма степен, и на БСП виждания за:
1. Защо тия избори са най важните за последните 32 години?
2. Защо трябва да се гласува за Президента Радев а не за Герджиков или Панов?
3. Споделих вижданията си за борбата с Ковид кризата.
4. За  справянето с енергийните проблеми.
5.   За нуждите от спешни и смели мерки за подобряване на раждаемостта и приемането за национален приоритет България да възстанови изгубеното си население през последните 30 години.
5. Споделих вижданията си за нужните реформи в   Здравеопазването.
7.  Нужните промени в Образованието.  .
      С тези публикации, въпреки че не успях да обхвана всички сфери в България, които се нуждаят от сериозни реформи,  се надявам, че съм помогнала на много граждани да си отговорят на въпроса за кого да гласуват.
     Предизборната кампания е към края си  и  се чувствам длъжна да споделя разбирането си, че без реформи и на останалите обществени системи, като избирателна,  правораздаване, обществен ред,  местно самоуправление и гражданско общество,  в България трудно могат да се отстранят съществуващите слабости и да започне подобрение на стандарта на живот, да се спре миграцията на младите от България.
    Необходим е сериозен обществен и политически дебат между всички граждани и политически сили за нуждата от наболелите реформи в България . Нужно е да се замислим и да анализираме дали в България е изпълнено основното изискване за функциониране на съвременната държава – разделението на законодателната , изпълнителната и съдебната, а дори и медийната власти  и дали в България за създадени и минимални условия за организиране и представяна на гражданското общество  чрез граждански организации. Или гражданските организации, поради липсата на законово регламентиране, представляват лични, частни и групови интереси, а не обществени!
  Трябва да се замислим от случилото се през най-новата ни история, от периодите с министър-председатели  Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов,  Сакскобурготски, Станишев и сега – Бойко Борисов, и да преценим дали няма нещо общо и близко, и дори, дали няма еднакви тенденции и проблеми. И това общо, и тия проблеми, не са ли, че политическата сила, която спечели парламентарните избори, в лицето на Председателя на партията спечелила изборите, веднага, по Конституция, реално става ръководител на изпълнителната власт. А чрез различните механизми на пълномощията на законодателната и изпълнителната власт, тези две власти започват да указват доминиращо влияние и върху съдебната  власт, както и върху медиите, местното самоуправление и гражданското общество, за представянето на което няма никакви регламенти .
Скъпи съграждани,
И в бъдеще ще изразявам своите разбирания за това какво трябва да се направи, за да стане България друго място за живот и работа, и  стандартът на живот на българските граждани да достигне поне средните европейски норми.
Надявам се да имам възможност да ви запозная и да отстоявам   разбиранията си за реформите в останалите обществени системи, освен медицината, образованието и социалната сфера.  Вярвам, че всички ние  имаме  потенциала и волята да направим нужните реформи, да направим българската държава много по-добре функционираща, да стане държава на гражданите и да подобрим живота си и бъдещето на  децата си  .
    В името на бъдещето на България , на предстоящите парламентарни избори ,
‼️ ГЛАСУВАЙТЕ  ЗА –
#БСПзаБългария-с бюлетина  #номер33
Д-р Събина Петканска-Вълева -с префренция  #номер102
#РуменРадев – с бюлетина #номер6
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Предишна СТЕФАН ПАСКОВ: № 31 Е КЛЮЧЪТ КЪМ СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО
Следваща ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДВА НОВИ СОЦИАЛНИ ЦЕНТЪРА В ОБЩИНА СЛИВЕН - ЗА БЕЗДОМНИ ЛИЦА И ЗА ЖЕРТВИ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Блондинка казва на приятелката си: Сестра ми е родила, но не ми казва пола на бебето. Сега не знам да ли съм леля или чичо. Две блондинки: – Йес, отслабнала

Новини Сливен

НАРОДНИТЕ БОРБИ В ЖЕЛЮ ВОЙВОДА НА 6 МАЙ НЯМА ДА СЕ ПРОВЕДАТ И ТАЗИ ГОДИНА

Традиционните народни борби в село Желю войвода на 6 май няма да се проведат и тази година, съобщи кметът на селото Стоян Генов. Причината е продължаващата висока заболеваемост от Covid-19.

Новини Сливен

ЗАПАЛИХА СИМВОЛНИЯ ОГЪН НА МАЙСКИТЕ ДНИ НА КУЛТУРАТА „СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ“ 2023

Десетки граждани и гости на Сливен се стекоха  на пл. „Хаджи Димитър“ за церемонията по запалване на символния огън на Майските дни на културата. Огънят запалиха кметът Стефан Радев, спътницата