ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЦЕНТРАЛНОТО ТОПЛОПОДАВАНЕ?
15.12.2021 1037 Прегледи

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЦЕНТРАЛНОТО ТОПЛОПОДАВАНЕ?

От сдружението с нестопанска цел „Асоциация на топлофикационните дружества в България“ отговориха публично на въпроса „Кое отопление е най-изгодно?“. От организацията посочиха, че предвид температурите, това е най-често задаваният въпрос и считат, че е тяхна социална отговорност да предоставят повече информация.

На вниманието Ви е отговорът на „Асоциация на топлофикационните дружества в България“:

В населените места, които са топлофицирани, е доказано, че централното отопление и битовата гореща вода са най-изгодни.

Предимствата на централното топлоподаване са:

Ниска инвестиция с дълъг живот на експлоатация. Първоначалната инвестиция е в радиатори и уреди за измерване на топлинната енергия. Присъединяването към топлопреносната мрежа и изграждането на абонатна станция са за сметка на топлофикация.
Топлата вода не свършва, както е при бойлера. При използването на битова гореща вода не се налага инвестиция за подмяна на бойлер на всеки 5 години и няма риск от инциденти.
Радиаторите са безопасни и за най-малките. С радиаторите се поддържа еднаква температура в цялото жилище. Спестява се място, отоплението е чисто и екологично, без разходи за поддръжка.
Цената, по която всяка топлофикация продава топлинна енергия, се регулира от КЕВР и е социално ориентирана.
Всеки клиент има право да заплаща задълженията към топлофикация на равни вноски, като накрая получава изравнителна сметка. Това е начин за лесно планиране на бюджета. При отопление на електричество или друг източник, не се разсрочват плащания.
Всички развити държави в Европа имат изградено централно отопление в по-големите населени места. Днес това е едно от малкото неща, по които българите сме равни на останалите развити европейски държави и смятаме за липса на здрав разум зачеркването с лека ръка на централното отопление.

Предишна ТОНИ ДИМИТРОВА В СЛИВЕН С ПРЕДКОЛЕДЕН КОНЦЕРТ
Следваща ЕДИН ЗАДЪРЖАН СЛЕД ОПИТ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДГС СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 19.07.2019 г. (петък) до 11. 00 ч. е прекъснато водоподаването района на ул. „Агликина поляна“. След

Новини Сливен

20-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС „ИЗЛЕТЯ“ ОТ ПЪТЯ НА „ДЕТЕЛИНАТА“

Пътно произшествие без пострадали е станало на 19 април около 19,04 часа в района на пътен възел „Детелина“ в глад Сливен. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 20 години,

Новини Сливен

НА 11 ЮНИ КОТЕЛ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ПРАЗНИКА „БАЛКАНЪТ ПЕЕ И РАЗКАЗВА“

На 11 юни град Котел ще бъде домакин на поредното издание на празника на балканските градове „Балканът пее и разказва“ 2022. Той ще бъде открит на пл. „Възраждане“ от 10.30