ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЦЕНТРАЛНОТО ТОПЛОПОДАВАНЕ?

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЦЕНТРАЛНОТО ТОПЛОПОДАВАНЕ?

От сдружението с нестопанска цел „Асоциация на топлофикационните дружества в България“ отговориха публично на въпроса „Кое отопление е най-изгодно?“. От организацията посочиха, че предвид температурите, това е най-често задаваният въпрос и считат, че е тяхна социална отговорност да предоставят повече информация.

На вниманието Ви е отговорът на „Асоциация на топлофикационните дружества в България“:

В населените места, които са топлофицирани, е доказано, че централното отопление и битовата гореща вода са най-изгодни.

Предимствата на централното топлоподаване са:

Ниска инвестиция с дълъг живот на експлоатация. Първоначалната инвестиция е в радиатори и уреди за измерване на топлинната енергия. Присъединяването към топлопреносната мрежа и изграждането на абонатна станция са за сметка на топлофикация.
Топлата вода не свършва, както е при бойлера. При използването на битова гореща вода не се налага инвестиция за подмяна на бойлер на всеки 5 години и няма риск от инциденти.
Радиаторите са безопасни и за най-малките. С радиаторите се поддържа еднаква температура в цялото жилище. Спестява се място, отоплението е чисто и екологично, без разходи за поддръжка.
Цената, по която всяка топлофикация продава топлинна енергия, се регулира от КЕВР и е социално ориентирана.
Всеки клиент има право да заплаща задълженията към топлофикация на равни вноски, като накрая получава изравнителна сметка. Това е начин за лесно планиране на бюджета. При отопление на електричество или друг източник, не се разсрочват плащания.
Всички развити държави в Европа имат изградено централно отопление в по-големите населени места. Днес това е едно от малкото неща, по които българите сме равни на останалите развити европейски държави и смятаме за липса на здрав разум зачеркването с лека ръка на централното отопление.

Предишна ТОНИ ДИМИТРОВА В СЛИВЕН С ПРЕДКОЛЕДЕН КОНЦЕРТ
Следваща ЕДИН ЗАДЪРЖАН СЛЕД ОПИТ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДГС СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БИВШИЯТ АНТИМАФИОТ КОМИСАР СТАНИМИР КОЛЕВ СТАНА ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

Бившият антимафиот и настоящ началник-отдел „Охранителна полиция“комисар Станимир Колев стана зам.-директор на ОДМВР – Сливен, научи Sliveninfo. Заповедта му вече е подписана от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Станимир

Новини Сливен

БЛИЗО 240 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА

Близо 240 проверки за спазване на общите противоепидемични мерки са извършени в област Сливен от началото на седмицата досега, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Посетени са заведения за обществено хранене и

Новини Сливен

ЛАУРЕАТ ЗА ППМГ СЛИВЕН ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Кирил Шахъмов, дванадесетокласник от ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен, е лауреат от националната олимпиада по гражданско образование, проведена в Трявна в периода 19-21 април 2019 г. Заради престижното представяне му