ЗАСНЕТИ СА 615 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТНИТЕ РЕЖИМИ В СЛИВЕНСКО

ЗАСНЕТИ СА 615 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТНИТЕ РЕЖИМИ В СЛИВЕНСКО

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков е разпоредил провеждане на специализирани полицейски операции по пътна безопасност на територията на цялата област. Акциите са насочени към установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и неправоспособни. В операциите са включени всички технически средства за контрол на скоростта.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са извършили проверки на 2316 моторни превозни средства и 2423 лица. Констатирани са 1383 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 1183 фиша и 129 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 615 нарушения на скоростта. Издадени са 645 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 137 електронни фиша за нарушение на скоростта. Иззети са 4 шофьорски книжки за непратени глоби.

От 14 до 20 октомври на територията на ОДМВР-Сливен се проведе операция по контрол на товарните автомобили и автобусите по линия на TISPOL. От общо проверените 2316 моторни превозни средства за седмицата 405 са извършени в хода на европейската операция. Проверявани са товарни автомобили  и автобуси за редовни превозни документи, употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани и други. Констатирани са 88 случая на нарушаване на ограниченията на скоростта, съставени са 6 акта за техническа неизправност и 2 за нередовни документи.

През изминалата седмица по пътищата в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са установени 2 водачи, употребили алкохол над 1,2 промила и  6 неправоспособни.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 121 фиша за неправилно паркиране.

23 пешеходци са глобени за неправилно и рисковано пресичане.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, отдаване  на предимство на пешеходците, употребата на алкохол, наркотици. Полицейско присъствие и видеонаблюдение има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.

 

Предишна ЗАДЪРЖАХА ШОФЬОР, УПОТРЕБИЛ ДРОГА
Следваща ИНТЕЛИГЕНТНОТО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ПРОФЕСИОНАЛНИ БОРЦИ ОТ СЛИВЕН СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ГРАБЕЖИ

Двама братя професионални борци от Сливен опитаха да върнат мутренските години в Слънчев бряг. Мариян Г. и Даниел Г. са закопчени заедно с техния приятел Николай Б. преди броени дни

Новини Сливен

ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ПУСКАНЕТО В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“ КРАЙ СЛИВЕН БЯХА ОТБЕЛЯЗАНИ НА ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ

Петдесет години от пускането в експлоатация на язовир „Жребчево“край Сливен  бяха отбелязани на тържествена церемония на язовирната стена. „Днешният празник е на хората, които са участвали в строителството на водното

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ОЦЕНИ ВИСОКО СТЕФАН РАДЕВ И ЕКИПА МУ

Обогатяването на културния календар и провеждането на събития, утвърждаващи българския дух и християнските ценности бяха основни акценти от дейността ни в сферата на културата по време на мандата ми като