ЗАСНЕТИ СА 615 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТНИТЕ РЕЖИМИ В СЛИВЕНСКО

ЗАСНЕТИ СА 615 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТНИТЕ РЕЖИМИ В СЛИВЕНСКО

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков е разпоредил провеждане на специализирани полицейски операции по пътна безопасност на територията на цялата област. Акциите са насочени към установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и неправоспособни. В операциите са включени всички технически средства за контрол на скоростта.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са извършили проверки на 2316 моторни превозни средства и 2423 лица. Констатирани са 1383 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 1183 фиша и 129 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 615 нарушения на скоростта. Издадени са 645 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън места в област Сливен.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 137 електронни фиша за нарушение на скоростта. Иззети са 4 шофьорски книжки за непратени глоби.

От 14 до 20 октомври на територията на ОДМВР-Сливен се проведе операция по контрол на товарните автомобили и автобусите по линия на TISPOL. От общо проверените 2316 моторни превозни средства за седмицата 405 са извършени в хода на европейската операция. Проверявани са товарни автомобили  и автобуси за редовни превозни документи, употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани и други. Констатирани са 88 случая на нарушаване на ограниченията на скоростта, съставени са 6 акта за техническа неизправност и 2 за нередовни документи.

През изминалата седмица по пътищата в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са установени 2 водачи, употребили алкохол над 1,2 промила и  6 неправоспособни.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 121 фиша за неправилно паркиране.

23 пешеходци са глобени за неправилно и рисковано пресичане.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, отдаване  на предимство на пешеходците, употребата на алкохол, наркотици. Полицейско присъствие и видеонаблюдение има на най-натоварените кръстовища и булеварди в град Сливен и общинските центрове.

 

Предишна ЗАДЪРЖАХА ШОФЬОР, УПОТРЕБИЛ ДРОГА
Следваща ИНТЕЛИГЕНТНОТО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ППМГ СЛИВЕН РАБОТИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

През настоящата учебна година ППМГ „Добри Чинтулов“ участва в   Националната програма  на МОН  „Иновации в действие“. Програмата дава възможност за обмен на иновативни училищни практики чрез контакти и посещения между

Новини Сливен

МАГИСТЪР ПО ФИНАНСИ ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ В СЛИВЕН

Магистърът по финанси Веселин Пашов ще бъде водач на листата на партия Българско Национално Обединение, научи Sliveninfo. Чрез регистрацията на тази партия на практика в изборите участва нерегистрираната формация „Българско

Новини Сливен

ЯСЕН Е РЕГЛАМЕНТЪТ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ 10-те НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

И тази година Община Сливен ще награди 10-е най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и „Бъдеща звезда“. Спортистите ще бъдат определени след направени