ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ НА 1 ЮНИ В СЛИВЕНСКО
юни 1, 2022 398 Прегледи

ЗАСИЛЕНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ НА 1 ЮНИ В СЛИВЕНСКО

Екипи на ОДМВР-Сливен осигуряват сигурността и обществения ред по време на отбелязване на Международния ден на детето и тържествата за закриване на учебната 2021/2022 година. Полицейски служители извършват контрол в района на училищата и местата със събиране на повече хора.  Извършва се охрана на тържества и спортни състезания по случай Международния ден на детето в Сливен, Котел и Нова Загора, като и в малките населени маста в съответните общини.

Пътна полиция осъществява контрол по спазване на ограниченията на скоростта; предимство на пешеходци; управление на двуколесни моторни превозни средства от неправоспособни и  непълнолетни; използване на защитни каски, обезопасителни колани  и системи за сигурност при превозване на  деца.

Осъществява се координация и взаимодействие с училищните ръководства, РУО-Сливен и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” във връзка с планирани ученически екскурзии до края на учебната година. В тази връзка ще бъдат извършвани проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, като и проверка на техническото състояние на превозните средства, с които ще се извършва транспорт на децата. При установяване на нарушения незабавно ще се предприемат необходимите законови мерки.

Екипи на  РУ-Сливен извършват контрол в района на пешеходната зона  в град Сливен за нерегламентирано преминаване на двуколесни превозни средства.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ВТОРА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩИНИТЕ-ПАРТНЬОРИ ПО ПРОЕКТА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ
Следваща БЪЛГАРСКАРА ДИАСПОРА НА ГРАД ТВЪРДИЦА В МОЛДОВА ПОЛУЧИ ЗА ПЪРВИ ЮНИ ДАРЕНИЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН СА ШАМПИОНИ В ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ, ОРГАНИЗИРАН ЗА 6 МАЙ

Полковник Любомир Вачев, командир на „Центъра за подготовка на специалисти” връчи днес купата на шампиона и награди участниците в турнира по футбол, организиран по случай  празник на Българската армия-6 май.

Новини Сливен

АСЕН ГАГАУЗОВ ПОЗДРАВЯВА СЛИВНАЛИИ ПО СЛУЧАЙ ДИМИТРОВДЕН

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, Всяка година посрещаме с вълнение празника на нашия град 26 октомври- Деня на Св. Димитър Солунски Чудотворец,. Вярвам, че всеки един от нас носи в сърцето си обичта

Новини Сливен

ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Установени нарушения и посетени сигнали от тел.112 по време на полицейска операция в малките населени места в община Сливен. Акцията е с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред