ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ И САНКЦИИ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ, КОИТО КАРАТ ВЕЛОСИПЕДИ И ТРОТИНЕТКИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА
02.04.2021 1283 Прегледи

ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ И САНКЦИИ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ, КОИТО КАРАТ ВЕЛОСИПЕДИ И ТРОТИНЕТКИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА

„Общинска охрана и СОТ-Сливен“ засилва проверките по Главната улица за водачи на велосипеди, в това число и електрически тротинетки и триколки, както и скейтбордове, ролери и др. подобни пътни превозни средства. Сред мотивите за това управителят на общинското дружество инж. Петко Чолаков посочи промените в текстовете на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, според които се забранява управлението на велосипеди и други двуколесни пътни превозни средства по пешеходната зона в централната градска част. Регламентира се и задължителното придружаване на деца до 12 години от пълнолетно лице. В случаите, когато придружителят е с детето, той трябва да осъществява контрол на движението да не е безразборно, за да бъдат избегнати по-сериозни инциденти.

„Неслучайно, Община Сливен инвестира толкова средства в изграждането на велоалеи и спортни съоръжения на открито. Имаме много добри условия за екстремно каране в планинската част, където да се демонстрират подобни умения и познания. Главната улица и пешеходната зона не са места за такъв тип управление“, е категоричен управителят на общинското дружество. Той се аргументира с това, че децата карат групово, с висока скорост, без ръце и на задна гума, което създава сериозни предпоставки за произшествия и тежки инциденти за малки деца и възрастни хора. Чолаков информира, че от месец март „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ са започнали засилени проверки по Главната улица, които са констатирали множество нарушения.

„От началото на месец април предприехме съвместни операции и с представители на РУ-Сливен, като само през вчерашния ден, 1 април, 18 лица са с предупреждение, съставени са и 3 фиша на пълнолетни лица“, отчете още инж. Петко Чолаков. Той използва случая да апелира жителите на Сливен, особено родителите, да работят в семействата си с децата по отношение на това къде да карат своите велосипеди и подобните на тях.

„Ще продължаваме да контролираме процеса, но основната работа и дейност е в семейната среда, там където родителите трябва да налагат контрол като превенция“, добави в заключение Чолаков.

 

Предишна ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
Следваща ГЕРБ И СДС В СЛИВЕН ЗАКРИВАТ КАМПАНИЯТА СИ С ЕМОЦИОНАЛНО ВИДЕООБРЪЩЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИ СЕ „ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО 2018“

„Панорама на образованието – 2018“ се откри днес преди обяд на пл. „Хаджи Димитър“ в Сливен. Станалото вече традиционно събитие събира на едно място учебни заведения, ученици и родители и

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ДОБРОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ОБЩИНА СЛИВЕН И ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община Сливен отчетоха днес ръководствата на двете институции. Бяха обсъдени общите инициативи, свързани с повишаване на сигурността и безопасността на гражданите.

Новини Сливен

49-ГОДИШЕН МЪЖ Е БИЛ НАМУШКАН

На 23 юни 49-годишен мъж от град Сливен е подал заявление за причинена телесна повреда. Пред органите на реда мъжът е обяснил, че около 22,30 часа в сливенския квартал „Асеновец“