ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА МЕДИЦИНСКО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ
20.04.2022 770 Прегледи

ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА МЕДИЦИНСКО ОСИГУРЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ

На 19.04.2022г. в РЗИ-Сливен се проведе заседание на Регионалния съвет за медицинско осигуряване на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

В заседанието взеха участие представители на Областна администрация и общините от област Сливен, Център за спешна медицинска помощ-Сливен, лечебни заведения за болнична помощ и Регионална здравна инспекция-Сливен. Участие в заседанието взе и г-н Веселин Вълчев, областен управител на област Сливен, председател на областен кризисен щаб.
Обсъдени бяха организацията на медицинското осигуряване на населението на областно ниво, алгоритмите за действия на здравната мрежа при възникване на бедствия, аварии и катастрофи, готовността на лечебните заведения за действие при кризисни ситуации, както и актуални проблеми свързани с бежанците от Украйна и икономическите мигранти от трети страни.
Областният управител благодари за бързите и адекватни действия на екипите на спешна медицинска помощ от гр. Сливен и гр. Нова Загора, както и за добрата организация за свикване на специализирани медицински екипи и оказаната навременна медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински – Сливен“ АД гр. Сливен на пострадалите при автомобилна катастрофа с бус, превозващ 53 нелегални мигранти, настъпила на 08.04.2022г. при пътен възел Нова Загора на автомагистрала Тракия.
Отбелязано беше и доброто взаимодействие между екипите на спешна помощ, РД „ПБЗН“, ОД на МВР и Дирекция „Миграция“.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ" 2014-2020 Г
Следваща ДЕТСКО - ЮНОШЕСКИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ "ТРАКИЙЧЕ" - С КОНЦЕРТ НА 21 АПРИЛ - ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ ВМРО В СЛИВЕН: ГЛАСУВАЙ

Зная, че сте изгубили доверие в институциите, че не виждате желаната промяна, че не виждате смисъл в цялата въртележка от избори, сглобки, партенки, скрити амбиции и налудничави идеи за просперитет,

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ТРАДИЦИОННИЯТ КОЛОКРИТЕРИУМ ЗА КУПА „МИЛКО ДИМОВ И ИЛИЯ КРЪСТЕВ“

Десетото издание на колокритериума за купа „Милко Димов и Илия Кръстев“ събра вчера в Сливен над 150 състезатели от колоездачни клубове от цялата страна. В състезанието се включиха колоездачи в

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Двама студенти съквартиранти си говорят: – Много е тежко положението с храната… без никакви доходи… Искаш ли да си вземем едно прасе и да си го гледаме на терасата?