ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН НА 29 МАРТ 2018 Г.

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН НА 29 МАРТ 2018 Г.

Заседание на Общински съвет – Сливен ще се проведе утре от 9 часа в зала „Май“. На традиционната пресконференция днес присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и заместник – председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев. На пресконференцията бяха и Керанка Стамова от Комисията по символика и Силвия Маринова от Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания. Повод за присъствието на Силвия Маринова беше предстоящото обсъждане на проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища на територията на община Сливен. Приемането на изменения и допълнения се налага заради промени в националното законодателство. Силвия Маринова коментира, че проектонаредбата е била публикувана на сайта на Общински съвет- Сливен цял месец и са се спрели на варианта, който е най-одобряван.

Керанка Стамова от Комисията по символика обяви, че от нейния председател Мария Григорова е внесено предложение до Общинския съвет за даване съгласие Паметникът на Шести артилерийски полк да бъде разположен в УПИ 1,кв.665 по плана на град Сливен при невъзможност публично да бъде експониран в естествената му среда и съгласно изискванията на Закона за военните паметници. Мястото е в източния край на Градската градина, до Колодрума. Предлага се още кметът да създаде целева експертна комисия, която да контролира всички действия по консервация, реставрация и експониране на обекта. В предложението на председателя на комисията се посочва, че кметът е внесъл предложение в Комисията по символика с приложено становище на главния архитект и становище от експерти, според които без мерки за консервация паметникът е в риск от бързо саморазрушение.

По- рано този месец Областната комисия „Военни паметници“, в която са и представители на Министерството на отбраната, прие единодушно предложението за преместване и изграждане на паметника на публично място с достъп на граждани до него. Керанка Стамова обясни, че се налагат бързи мерки, за да не се пропуснат срокове за кандидатстване пред Министерството на отбраната за финансиране.

В дневния ред на утрешното заседание е и промяна в бюджета на Община Сливен. Заместник-председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров  обясни, че има постъпили приходи- от АНПТ- Сливен- и съответно те са разпределени като разходи.

Другият заместник- председател Деян Дечев обяви, че е против продължаване на срока за отдаване под наем на общинската почивна база на къмпинг „Нестинарка“. Искане за продължаване на договора е постъпило от сегашния наемател. Дечев предложи след малка инвестиция за ремонт базата да се ползва със социално предназначение, като например там да ходят на почивка деца със специални образователни потребности.

Утре общинските съветници предстои да обсъдят и разпоредителни сделки с общинска собственост, предложения, свързани с подробни устройствени планове, отпускане финансови помощи на граждани.

Дневният ред съдържа 40 точки, в това число и една допълнителна, внесена вчера до обяд в деловодството на Общинския съвет.

 

 

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ОБВИНЕН В УБИЙСТВО
Следваща СЪКРАЩАВАТ ЕДНА БРОЙКА ОТ ЩАТА НА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ОБСЪДИХА ХОДА НА ПРОЕКТА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ НА ВАЖНИ ВОДОПРОВОДНИ И КАНАЛИЗАЦИОННИ СЪОРЪЖЕНИЯ

В заседателната зала на община Сливен се проведе работна среща по проекта за финансиране с европейски средства на обекти от водопроводната и канализационна мрежа, стопанисвана от „ВиК“- Сливен, на територията

Новини Сливен 0 коментара

УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“-СЛИВЕН ОБЯВЯВА ВТОРАТА СЕСИЯ ЗА 2017 ГОДИНА

Общински фонд „Култура” обявява втората сесия за набиране на предложения за проекти в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край, за настоящата година. Проекти се подават от

Новини Сливен 0 коментара

ЖИТЕЛ НА ШИВАЧЕВО Е ХВАНАТ ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИК

Служители на РУ-Твърдица са установили водач, употребил наркотици, при извършване на патрулна дейност в град Шивачево. На 20 януари е спрян за проверка лек автомобил „Хонда“, управляван от 37-годишния И.Р.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

seventeen + 4 =