ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ
март 6, 2020 911 Прегледи

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ

Областният кризисен щаб проведе заседание под председателството на областния управител Чавдар Божурски, на което бяха обсъдени мерките за ограничаване на риска от разпространение на коронавирусни инфекции, готовността на мобилните спешни екипи и на лечебните заведения да реагират в усложнена ситуация.

Извършен е ситуационен анализ за действията на екипите на ЦСПМ за отвеждането на пациентите до инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, координацията им с дежурните лекари в отделението и болницата. Ръководството на ЦСПМ – Сливен е осигурило лични предпазни средства за лекарите и служителите си, предпазни екипи са раздадени и в двете инфекциозни отделения в областта. Определен е терен, където ще бъде отворен пункт за деконтаминация на предпазните средства и заразните отпадъци.

Лицата, за които се налага хоспитализация, ще бъдат насочвани към инфекциозно отделение. Създадена е организация при необходимост да бъдат трансформирани допълнителни отделения, които да приемат пациенти. Предстоят разговори с частните болници в Сливен за възможностите им да окажат подкрепа в усложнена ситуация.

В заседанието участваха директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова, директорът на ЦСМП д-р Василиса Симеонова, зам.директорът на РЗОК Димитринка Сотирова, изп.директор на областната МБАЛ „Д-р Ив.Селимински“ д-р Васислав Петров, директорът на общинската МБАЛ „Св.Петка“ д-р Станка Иванова, директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Даниела Калева, завеждащата инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“ д-р Милена Ченкова.

До момента няма регистриран случай на коронавирус в страната.

Предишна БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА "ЖЕНИТЕ МОГАТ И ТОВА"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЕЛО ГЛУШНИК БЕШЕ ДОМАКИН НА „МАСКАРАДНИ ИГРИ 2018“

Над 10 състава участваха в регионалния празник „Маскарадни игри 2018“. Той се провежда около Сирни заговезни, а тази година домакин беше село Глушник. „Празникът „Маскарадни игри“ се превърна в чакано

Новини Сливен

35-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН С ДРОГА ТАЗИ НОЩ В СЛИВЕН

Патрули на РУ-Сливен извършват засилени проверки на питейни заведения и игрални зали. Тази нощ около 02,00 часа екип на група „Охрана на обществения ред“ предприема проверка на 35-годишен мъж пред

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА МИХАИЛ ГЕОРГИЕВ СПЕЧЕЛИ БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО БОРБА

Михаил Георгиев спечели бронзов медал от Европейското първенство по борба до 23 години в Нови сад. В категория до 70 кг, възпитаникът на АСК Сливен и Спортно училище „Димитър Рохов”