ЗАПОЧНА  XIX ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“ В СЛИВЕН
27.04.2024 277 Прегледи

ЗАПОЧНА XIX ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“ В СЛИВЕН

Близо 100 изпълнители от страната  участват в XIX издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен Камертон“ в Сливен. Официалното откриване на двудневния фестивал се проведе днес. Заместник-кметът Пепа Чиликова даде старт на събитието и приветства участниците от името на кмета Стефан Радев.
 „Сцената на „Цветен камертон“ е поставила  началото на успеха за много български талантливи изпълнители. Пожелавам ви успешно представяне, много нови приятели и забавления. Благодарение на всички вас и уважаемото жури, тези дни нашият град ще е още по-пъстър, празничен и цветен“, каза Пепа Чиликова.
Директорът на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен – Христо Котов, обяви, че броят на участниците тази година е рекорден. Той поздрави и благодари на основателите на фестивала, като увери, че Центърът ще продължи да надгражда събитието през годините.
 Изпълнителите се оценяват от жури в състав – Хайгашод Агасян, Теди Кацарова и Атанас Стоянов от „БГ радио“. Фестивалът има конкурсен характер и цели да стимулира младите изпълнители и да затвърди у тях вкус както към родната, така и към световна популярна музика. В „Цветен Камертон“ участват индивидуални изпълнители, като условието е да се изпълнят 2 песни – една задължително на български език и една песен по избор. Участниците се разделят на 4 възрастови групи и във всяка от тях има парични награди.
 На големия победител се присъжда Гран При „Цветен камертон“ – статуетка и парична награда в размер на 500 лева. Награди ще връчат също ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен, областният управител, РУО-Сливен, ОДМВР-Сливен, РБ „Сава Доброплодни“, РИМ „Д-р Симеон Табаков“. Ще бъдат връчени 12 поощрителни награди за четвърто, пето и шесто място във всяка възрастова група, както и 4 награди на „детското жури“.
Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен.
Предишна МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ДЕТСКИ РАЙ“ 1 И 2 ПОДРЕДИХА ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР
Следваща ПРАЗНИК НА САМАРДАЛАТА В НОВА ЗАГОРА ПО ЛАЗАРОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧАВДАР БОЖУРСКИ ЩЕ БЪДЕ НА ПЕТО МЯСТО В ЛИСТАТА НА ГЕРБ – СЛИВЕН

Бившият областен управител и вече ексдепутат Чавдар Божурски ще бъде на пето място в листата на ГЕРБ – Сливен, научи Sliveninfo. Божурски е и бивш директор на полицията в града

Новини Сливен

МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР НА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЩЕ КАЦА ДНЕС В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА

Медицински хеликоптер на американската армия ще каца на два пъти днес в двора на Военна болница в Сливен. Това съобщиха за Sliveninfo от лечебното заведение. Първото кацане е планирано за

Новини Сливен

ХВАНАХА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА КАМИОН

52-годишен водач на товарен автомобил „Форд Транзит“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от екип на пътна полиция на 16 февруари, в 12,30 часа, на