ЗАПОЧНА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В СЛИВЕН“
29.05.2024 388 Прегледи

ЗАПОЧНА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В СЛИВЕН“

С пълна зала и аплодисменти започна „София филм фест в Сливен“. Зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави гостите и пожела на всички присъстващи да се забавляват с поредицата от прожекции по време на кино форума.

„Щастлива съм, че и тази година в Сливен посрещаме „София филм фест“. Вярвам, че за много от вас това е едно от най-чаканите събития от програмата „Сливенски огньове“. Още повече, че откриваме тридневния филмов маратон с прекрасен български филм, в който участват невероятни артисти. Вярвам, че през следващите дни ще се насладим на хубаво кино и ще прекараме чудесни мигове в компанията на близките и приятелите си“, каза Чиликова.

Фестивалът започна с българската лента „Защото обичам лошото време“ на режисьора Яна Лекарска, която представи филма пред сливенската публика.

„Благодаря на Община Сливен за партньорството, за това, че правят възможно случването на това прекрасно събитие“, заяви пред публиката Яна Лекарска и поздрави гостите от името на целия екип на филма, в който участват Неда Спасова, Владимир Михайлов, Боряна Пунчева, Веселин Ранков, Иван Бърнев и родената в Сливен Елени Декидис.

Следващата лента, която беше представена пред сливенската публика, беше „Паднали листа“ на режисьора Аки Каурисмаки.
„София филм фест в Сливен“ продължава до 30 май, като входът е свободен за всички прожекции. Част е от проекта на Арт Фест „София филм фест на път 2024“, реализиран съвместно с Община Сливен, в партньорство с Национален фонд „Култура“.

Предишна СТЕФАН ЩИЛИЯНОВ - НОСИТЕЛЯТ НА ЕНЕРГИЯ ЗА БСП - СЛИВЕН
Следваща ТАТЯНА СУЛТАНОВА: ПП-ДБ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ПО МОДЕЛ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАЗНУВАМЕ ВАСИЛЬОВДЕН!

В първия ден от Новата година църквата отбелязва Обрезание Господне. Почита се паметта на Свети Василий Велики. В община Сливен мъжете с името Васил са 1111, като 726 от тях

Новини Сливен

„ЛИНА“ ОБЯВЯВА ДЕЖУРНИ ЛАБОРАТОРИИ ПО ВРЕМЕ НА МАЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

„ЛИНА” остава близо до своите пациенти и по време на майските празници, като осигурява дежурни лаборатории и манипулационни в градовете Сливен и Ямбол.  С празничното им работно време може да

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЗАЛОЖИ НА МЕНИДЖЪР, УЧРЕДЯВАЙКИ СТРУКТУРАТА НА „РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ“

Цветан Цветанов видя „огромен дефицит в законодателството“ Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов показва огромен дефицит в законодателството и в това, което трябва да се реализира в съдебната реформа. Това