ЗАПОЧНА СЕДМИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОСИТЕ, БАГРИТЕ И КОТЛЕНСКИЯ КИЛИМ КОТЕЛ 2023
юли 29, 2023 1828 Прегледи

ЗАПОЧНА СЕДМИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ЕТНОСИТЕ, БАГРИТЕ И КОТЛЕНСКИЯ КИЛИМ КОТЕЛ 2023

От 28 до 30 юли, парк „Изворите“ в Котел става притегателно място за ценителите на ръчно сътвореното и наречено с любов тъканно творчество. Гостите ще могат да се докоснат до вертикалния тъкачен стан, да се потопят в автентична атмосфера на килимарския занаят, плъстенето и багренето на вълна, аромата на вкусната храна, танци и качествена музика.

Вечерната програма в първия фестивален ден започна с концерт на „Ямбол проджект“. Продължи със спектакъла „Аз съм България“ на балетна школа „Па Де Кре“ и завърши с най-популярния дует в Българи- този на братя Аргирови.

Доброто настроение и приятната атмосфера във втория фестивален ден ще бъдат гарантирани с музикални и артистични изпълнения. Към познатите 4 импровизирани села на етносите  за първи път ще има „Кът на Здравето“ с д-р Людмила Емилова и „Кът на баварската кулинария“, поверен на шеф Андре Токев.

Най-малките също да се готвят за много изненади и игри в „Омагьосаното село на Баба Яга“, „Къщичките на джуджетата“ и „Работилницата на елфите“. Тази година, благодарение на Творителница О’ Писменехъ малки и големи деца за първи път ще имат възможност да се впуснат в едно чудно пътешествие в историята на писмеността и демонстрация на печат с Гутенберговата преса.

В програмата на фестивала, са включени по традиция занаятчийски базар, експозиция на котленски носии, просфорни печати, женски накити и две фотоизложби – „Спомени от Котел“ и „Котленските килимарки“.

Фестивалът ще бъде открит официално на 29 юли /събота/ от 11 часа. Неговото начало ще бъде дадено на сцената пред едноименния хотел в парка, след което всеки ще може да се наслади на традиционните обичаи, носии или храни на отделните култури, представени в община Котел.

Началото на вечерната програма ще започне от 20:30 ч. със фестивално шествие от „Българското село“ към сцена „Естрада“, където от 21:00 ч. започват вечерните концерти на Ансамбъл „Българе“, Петя Панева и супергрупата „Фондацията“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ОСТАВИ В АРЕСТА ЛЪЧЕЗАР Л., ОПИТАЛ СЕ ДА РЕАЛИЗИРА ФАЛШИВА БАНКНОТА ОТ 1000 ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Лъчезар Л. Той е обвинен за това, че на 02.04.2019 г.в гр.Сливен, прокарал в обръщение подправен паричен знак –

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Възрастен професор разказва на колегите си: – Оня ден сънувам, че чета лекция на студентите си. Събуждам се и какво си мислите? Аз наистина чета лекция на студентите си. Между

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В КЪЩА

Късо съединение е причината за възникване на пожар в къща, собственост на 40-годишен жител на град Нова Загора. Сигналът е получен в 03,34 часа на 31 август, произшествието е ликвидирано