ЗАПОЧНА „ПРИКАЗНО ЛЯТО 2020“
юли 5, 2020 837 Прегледи

ЗАПОЧНА „ПРИКАЗНО ЛЯТО 2020“

На 2 юли се проведе първото занимание от инициативата „Приказно лято 2020“. В прохладна квартална градинка, която се превърна в арена за приключения, се състоя и първият за тази година лов на „съкровищата на лятото“. Мотото на заниманието бе „Прекрасните животни от цирка“. Въоръжени не с лопати, а с добро настроение, децата се забавляваха и научиха нови и интересни факти.

Всяко дете получи парче от пъзел и трябваше да изпълни определена задача, свързана с животните. Ребуси, кодове и въпроси бяха скрити сред тревата, спотайваха се зад цветята или висяха по дърветата. Развихри се и битка между отборите кой ще отговори на най-много въпроси. Някои от тях наистина поизпотиха малките откриватели. Накрая децата научиха повече и за естествените местообитания на екзотичните животни, след като подредиха заплетен пъзел, включващ животни от целия свят.
Поуморени, но заредени с нови знания, малчуганите с нетърпение очакват следващия епизод на Приказното лято.

Инициативата „Приказно лято 2020“ е по основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА МВР
Следваща ШЕСТ НОВИ БОЛНИ С КОВИД - 19 СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, ПЕТ СА НА ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

32-ГОДИШЕН ПРЕБИ ЖЕНА СИ

32-годишен мъж е задържан от служители на участък „Надежда“ за домашно насилие. Сигналът е получен на 15 май, в 14,45 часа, от телефон 112, за семеен скандал в град Сливен.

Новини Сливен

ДЖИП „ТОЙОТА“ СЕ ОБЪРНА КРАЙ ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО

Джип марка „Тойота“ се обърна между сливенските села Горно Александрово и Трапоклово. Един пасажер е ранен. Той е настанен за лечение  областната болница на Сливен, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал

Новини Сливен

СУПЕРМАРКЕТИ „МЕРКАНТО“ ПОЗДРАВЯВА СВОИТЕ КЛИЕНТИ, ПАРТНЬОРИ И РАБОТНИЦИ С НАСТЪПВАЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

Супермаркети „Мерканто“ поздравява своите многобройни клиенти, партньори, работници и служители с настъпващите празници. През изминалите години ние доказахме, че денонощният труд, интелигентното управление, смелите решения и уважението в крайна сметка