ЗАПОЧНА „ПРИКАЗНО ЛЯТО 2020“
юли 5, 2020 472 Прегледи

ЗАПОЧНА „ПРИКАЗНО ЛЯТО 2020“

На 2 юли се проведе първото занимание от инициативата „Приказно лято 2020“. В прохладна квартална градинка, която се превърна в арена за приключения, се състоя и първият за тази година лов на „съкровищата на лятото“. Мотото на заниманието бе „Прекрасните животни от цирка“. Въоръжени не с лопати, а с добро настроение, децата се забавляваха и научиха нови и интересни факти.

Всяко дете получи парче от пъзел и трябваше да изпълни определена задача, свързана с животните. Ребуси, кодове и въпроси бяха скрити сред тревата, спотайваха се зад цветята или висяха по дърветата. Развихри се и битка между отборите кой ще отговори на най-много въпроси. Някои от тях наистина поизпотиха малките откриватели. Накрая децата научиха повече и за естествените местообитания на екзотичните животни, след като подредиха заплетен пъзел, включващ животни от целия свят.
Поуморени, но заредени с нови знания, малчуганите с нетърпение очакват следващия епизод на Приказното лято.

Инициативата „Приказно лято 2020“ е по основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА МВР
Следваща ШЕСТ НОВИ БОЛНИ С КОВИД - 19 СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, ПЕТ СА НА ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП ИЗДИГНА ВАНЯ КОЛЕВА ЗА КМЕТ НА ТВЪРДИЦА

БСП издигна Ваня Колева за кмет на Община Твърдица. Решението взе общинската конференция, научи Sliveninfo. Ваня Колева е председател на социалистическата партия в Твърдица.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Критик отива на театър и сяда на първия ред до автора на пиесата и по едно време му казва: – Навън сигурно вали страшен дъжд. – Защо мислите така?

Новини Сливен

ПРОСТРЕЛЯНИЯТ БРАКОНИЕР Е ПРЕХВЪРЛЕН В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА ЯМБОЛ

Простреляният късно снощи бракониер е прехвърлен в Областната болница на Ямбол. Той е гръмнат в таза, но са засегнати артерии, които изискват специализирана медицинска помощ, която са му предложили съдови