ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“
01.03.2024 670 Прегледи

ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“

Обществени личности, хора от бизнеса, училища, културни институти, неправителствени организации и други се обединиха в кампания срещу насилието над и от деца „Чуй ме! Нито един повече!“. Събитието, което беше представено вчера, е под егидата на кмета на Сливен Стефан Радев. Организира се от Общината и Младежки дом-Сливен.

„Това е проблем, с който се сблъскваме постоянно в ежедневието си. Сигурно причините са много. Средата, за съжаление, се развива в посока, която спомага агресията да е лесно достъпна и видима сред младите. Навремето се смяташе, че игрите са много силови и агресивни, но те вече не представляват такава опасност за разлика от това, което се пише и е достъпно в социалните мрежи днес“, коментира кметът. Той смята, че една от стъпките, които могат да се направят в посока разрешаване на този проблем, е личният пример, който всеки човек дава.

„Не трябва да проявяваме никаква толерантност към проява на такива действия. Напротив – трябва да затвърждаваме цивилизования начин на общуване“, добави Радев. Категоричен е, че спортът също изгражда силни и добри личности. По думите му чрез спорта децата се учат на респект и уважение към противника.
„Дори и малък успех да имаме с кампанията, той е много важен, за да покажем отношението на нашата общност към този проблем и в крайна сметка към живота и здравето на нашите деца. Може да разчитате за всичко, което мога да направя по тази тема“, каза още Стефан Радев.

„Мисля, че това, което започваме, ще има отзвук. Все повече хора и организации се включват в кампанията. Вярвам, че тя ще се превърне в национална“, заяви директорът на Младежки дом-Сливен Ана Маринова.
Официално старт на кампанията ще бъде даден на 11 март в ОУ „Димитър Петров“. Нейно лице е популярният актьор и музикант Владимир Михайлов. Инициативата ще продължи до края на годината, като участие до този момент са потвърдили Любо Киров, Мария Мутафчиева от „Мери бойс бенд“, Дичо, Ники Кънчев.

В рамките на кампанията ще бъдат провеждани срещи-беседи с ученици и млади хора. За решаване на проблемите с емпатия, добронамереност и хармонично общуване между младите хора е необходимо да се променят враждебните, груби и агресивни взаимоотношения в средата около нас и он-лайн пространството, смятат организаторите.

Предишна ЧЕРВЕНИЯТ ПИРАТ Е ЗАДЪРЖАН В СОФИЯ
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ: ИТАЛИЯ Е МНОГО ВАЖЕН ТЪРГОВСКИ ПАРТНЬОР ЗА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ В ЖИЛИЩЕ В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Малко над 9000 къса цигари без бандерол са иззети при операция срещу нерегламентираната търговия с тютюневи изделия в град Сливен. На 8 януари служители на икономическа полиция са извършили проверка

Новини Сливен

МИНИСТЪР ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ДНЕС ГЛАСУВАХ ЗА ПО-ДОБРОТО НА СЛИВЕН

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева упражни правото си на вот в I училище „Хаджи Мина Пашов“ в Сливен. „Днес гласувах за по-доброто бъдеще на нашия град и

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР „МИЛО СЪРЦЕ“

Благотворителна вечер под надслов ,,Мило сърце” се проведе в Сливен. С нея официално беше поставено началото на дарителска кампания за откриване на Социално кафе в кв. „Младост“. В него ще