ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОЩЕ ЕДНО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ В СЛИВЕН
март 15, 2022 6021 Прегледи

 ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ОЩЕ ЕДНО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ В СЛИВЕН

В Сливен започна изграждането на още едно кръгово кръстовище. То ще се намира на бул. „Банско шосе“ и ул. „Самуиловско шосе“. Дейностите стартираха днес официално с подписване на Акт 2 от кмета Стефан Радев и управителя на фирмата-изпълнител Йордан Георгиев.

„Надявам се с изграждането да се облекчи трафикът в тази натоварена зона на града. Тук се пресичат два основни пътя – за село Самуилово и за Сливенски минерални бани. В ранните часове на деня се получава голямо натоварване на движението. Нашата идея е да разтоварим автомобилния поток с кръстовище, което да пропуска по-бързо движението и да дава възможност на завиващите наляво да се придвижат по-бързо“, заяви кметът Радев по време на старта на строителните дейности. Той посочи, че това е първото кръгово кръстовище от поредицата от такива, които предстоят да бъдат изградени през тази година. Планира се работа и по изграждането на кръгово кръстовище на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“. Стефан Радев допълни, че към момента се работи и по проекта за още едно кръгово кръстовище – на булевардите  „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“.

Кръговото кръстовище на бул.“Банско шосе“ и ул.“Самуиловско шосе“ е разработено с цел да се повиши пропускателната способност на сега съществуващо кръстовище и  се намалят възможностите от възникване на ПТП. В проекта е предвидено от триклонно Т – образно кръстовище да се преоформи в кръговото кръстовище с три вход/изхода. Местоположението и габарита на кръговото кръстовище е съобразено така, че при бъдещи инвестиции от страна на Община Сливен лесно да се изгради четвърти вход/изход за с. Чинтулово, без да се налагат конструктивни промени по самия кръг. За да се свърже със съществуващия път за с. Чинтулово и кръговото кръстовище е необходимо изграждането на улица с дължина около 150 м която не е част от настоящия проект. Останалите три клона на новопроектираното кръстовище се запазват максимално близко до съществуващото положение.
Това е поредна инвестиция на Община Сливен, насочена към допълнителни мерки за безопасност и благоустрояване на пътната инфраструктура. В края на 2018 г. приключи изграждането на чаканото с години кръгово кръстовище на „Розова градина“, което значително облекчи интензивния трафик в района.

Срокът за изпълнение на настоящите строителни дейности е 60 календарни дни. Средствата за изграждането на кръговото възлизат на близо 200 хил. лв. Изпълнител на обекта е „Технопътстрой“ ЕООД.

Предишна ДОВЧЕРАШЕН ЗАТВОРНИК ОТКРАДНА 8000 ЛЕВА ОТ ПЕНСИОНЕР
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ГЕОРГИ ДАНЧЕВ Е ФЕНОМЕН И ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ СПОМЕНАВАН С РЕСПЕКТ ОТ НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

EVN ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОДЗЕМНИ КОМУНИКАЦИИ ПО БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Проект за изграждане и подмяна на част от подземните комуникации по бул. „Хаджи Димитър“ стартира EVN. Дружеството осъществява профилактика на мрежата докато булевардът е в ремонт, и работи по отстраняването

Новини Сливен

СТАРТИРА КОЛОЕЗДАЧНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПА „МИЛКО ДИМОВ – ИЛИЯ КРЪСТЕВ“ В СЛИВЕН

13-ото издание на колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия започна днес в Сливен. Над 200  състезатели се наредиха на стартовата линия за  „Изкачване на връх Българка“. Официалният старт

Новини Сливен

В СЛИВЕН ИМА ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ КОРОНАВИРУС

Нови двама заразени с COVID -19 в Сливен са излекувани, съобщи генерал Мутафчийски във вторник сутринта. Ето какво още стана ясно от поредния брифинг на НОЩ. 51 са новите случаи