ЗАПОЧНА ЕСЕННОТО ЗАЦВЕТЯВАНЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ В КОТЕЛ
07.10.2021 546 Прегледи

ЗАПОЧНА ЕСЕННОТО ЗАЦВЕТЯВАНЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ В КОТЕЛ

От началото на тази седмица служители от Общинско предприятие  „Озеленяване и благоустрояване“ засаждат закупения от предприятието  посадъчен материал в предварително подготвените цветни лехи в града. В тях до края на месец октомври, освен традиционните за сезона стръкове теменужки, ще бъдат засадени над 24 000 луковици зюмбюли, нарциси и лалета.  Цветята ще бъдат използвани за цветните фигури в централната градска част на Котел, съобщи Галина Колева- директор на предприятието.

Местата, предвидени за зацветяване, включват цветните карета в градинката до паметника на Петър Берон, лехите покрай Пантеона на Георги Раковски и стилизирания цветен надпис „Котел“. Посадъчен  материал е предвиден още за паметника на Георги Раковски, цветните площи по ул. „Луда Камчия“, ул. „Проф. Павлов“ (източно от църквата „Света Троица“ и в района на пазара), както и в градинката пред сградата на Младежкия дом.

Общинското предприятие ще зацветява още в градинките срещу Спешна помощ, лехите пред паметника на кап. Георги Мамарчев, градината до Стойкова чешма и до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Капитан Вълков“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЧАВДАР БОЖУРСКИ ЩЕ БЪДЕ НА ПЕТО МЯСТО В ЛИСТАТА НА ГЕРБ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ СПИПАХА БМВ И РОУВЪР ДА КАРАТ В НАСРЕЩНОТО НА УЛИЦА „РАКОВСКА“

Лек автомобил „БМВ“ и джип „Роувър“ със сливенски регистрации нарушиха грубо Закона за движение по пътищата, навлизайки насрещно движение на еднопосочна улица. Нарушителите обаче бяха хванати от два полицейски автомобила.

Новини Сливен

МЪРТВО ПИЯН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ОТ ПОЛИЦИЯТА

Водач с алкохол 3,19 промила е хванат от служители на РУ-Котел. В хода на специализирана операция по пътна безопасност на 1 ноември, в 23,30 часа, в село Градец е извършена

Новини Сливен

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР РАЗПОРЕДИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ОТ 12 ДО 30 АПРИЛ

Със заповед на министъра на здравеопазването са разпоредени противоепидемични мерки от 12 до 30 април, съобщават от МЗ. През посочения период се възобновява присъственият учебен процес за: учениците от 1-ви