ЗАПОЧНАХА ЗАСИЛЕНИ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ, ИЗДАДЕНИ СА ПРЕДПИСАНИЯ НА ФИРМА В НОВА ЗАГОРА
юни 25, 2020 849 Прегледи

ЗАПОЧНАХА ЗАСИЛЕНИ СЪВМЕСТНИ ПРОВЕРКИ, ИЗДАДЕНИ СА ПРЕДПИСАНИЯ НА ФИРМА В НОВА ЗАГОРА

59 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени на 23 и 24 юни в Сливенска област от сформираните съвместни екипи за контрол с участието на служители от РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР, съобщи Областният кризисен щаб. 27 от проверките са проведени самостоятелно от инспекторите на РЗИ. Съставени са общо 4 акта за административни нарушения.

Една от съвместните проверки се проведе в производствена фирма в Нова Загора. В нея работят 450 лица. Няколко от работниците бяха диагностицирани с Ковид-19.

Проверката във фирмата приключи с предписания от РЗИ и ОДБХ за извършване на задължителни противоепидемични мероприятия: да се създадат условия за спазване на физическа дистанция от 1,5 – 2 метра между работещите във всички цехове и шахматно разположение на работещите от двете страни на производствената лента; да се използват бактерицидни лампи за обеззаразяване в производствените помещения съгласно указанията на производителя; да се извършва естествено проветряване; прането на предните престилки за многократна употреба да се перат по метода на химиотермодезинфекцията; да се изиска от транспортните фирми, осигуряващи превоз на работниците, да извършват дезинфекция на превозното средство и използване на 50% от капацитета му; да се избягва струпване на хора по време на почивка.

Проверките на съвместните екипи са разпоредени със заповед на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски, във връзка с удължения срок на извънредната епидемична обстановка в страната. Те ще се извършват ежедневно. Целта е да се ограничи риска от разпространение на коронавируса и да се създадат възможните условия за опазване на здравето на жителите на областта.

В отговор на проявения интерес към оповестената статистика за новите случаи на Ковид-19 към 25 юни в областта, Областният кризисен щаб уточнява, че две от осемте инфектирани лица са въведени в системата към 25 юни, макар изследванията им да са проведени на по-ранна дата. За тях в РЗИ има информация от датата, на която са били установени като положителни за Ковид-19.

 

 

 

Предишна С 32 ГЛАСА "ЗА" МЕСТНИТЕ ДЕПУТАТИ В СЛИВЕН ПРИЕХА АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ
Следваща ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА” – СЛИВЕН ОБЯВЯВА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВАТА СИ СЕСИЯ ЗА 2020 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОЕКТЪТ ЗА БЮДЖЕТ 2018 НА ОБЩИНА КОТЕЛ БЕ ПРЕДСТАВЕН НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

Близо 15 милиона и 613 хиляди лева е проектобюджета на община Котел за 2018 г. Кметът на община Котел Коста Каранашев и екипът му представиха вчера пред обществеността рамката на

Новини Сливен

КООПЕРАЦИЯ „РЕГИНА“ ПОЗДРАВЯВА СВОИТЕ КЛИЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ С НАСТЪПВАЩИТЕ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

С настъпването на един от най-прекрасните християнски празници ръководството на кооперация „Регина“ поздравява своите клиенти, партньори и служители с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Нашата продукция днес стига до много

Новини Сливен

ВИЛАДЖИИ ОСВЕТИХА ПЛОЩАД С ТЪПАН, НОСИИ И РУЙНО ВИНО

Виладжии от местността „Хисарлъка“ решиха да си осветят площад на връх 3 март. Сториха го, облечени с народни носии, под звуците на фолклорна музика и с руйно вино. “ За