ЗАПОЧВА СТРОЕЖЪТ НА ХРАМ „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ В ГЛУФИШЕВО
10.06.2023 1118 Прегледи

ЗАПОЧВА СТРОЕЖЪТ НА ХРАМ „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“ В ГЛУФИШЕВО

С първа копка днес бе поставено началото на строежа на православен храм в сливенското село Глуфишево. Освещаването на мястото бе извършено от Негово Преосвещенство Агатополския епископ Йеротей и йерей Петър Василев. След това бе положен и първият камък на строежа на бъдещия храм.

За идеята, усилията и мисията на всички жители да имат църква в селото, разказа кметът на Глуфишево Георги Кънев. Той не скри възторга си и благодари на всички за подкрепата.

Сред гостите на днешната церемония бе кметът на община Сливен Стефан Радев, който отбеляза, че мечтата на жителите на Глуфишево е на път да се сбъдне. Той поздрави кмета Кънев, който е основният двигател на духовната кауза и всички дарители за тяхната активност.

„С първа копка и благословението на Негово Високопреосвещенство – Сливенския митрополит Иоаникий, даваме началото на строежа на светата обител. Няма да е лесно, но вярвам, че ако всички се включим и помагаме, нещата ще се случат. Това е и смисълът на всичко, което правим. Пожелавам ви този храм да се превърне в символ на възраждане, на духовен подем! Място, на което да учим и възпитаваме нашите деца. Бъдете здрави и благословени! Нека Бог да ви помага и да ви води по пътя!“, заяви Стефан Радев. Сред гостите бяха още зам.кметът по финансите Румен Иванов, общински съветници, кметове на населени места, кметски наместници, жители и гости.

Празничният ден продължи с изпълнения на самодейците от местното читалище и хора, в които се включиха и присъстващите.

Дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в Глуфишево е започнала през 2021 г. В нея се обединяват жители и представители на местния бизнес. С подкрепата на Община Сливен в началото на тази година бе организиран и благотворителен концерт за събиране на средства.

Предишна ЛЕВИЦАТА ОБМИСЛЯ ДА ИЗДИГНЕ СВОЙ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА „ЖЕНИТЕ МОГАТ И ТОВА“

На 6 март в най-усмихнатото време 10.10 ч. в галерия „Седем“ беше открита изложбата „Жените могат и това!“. Тя представя 15 жени-творци: Данелина Косева, Йордана Кунчева, Катя Колева, Диди Попова,

Новини Сливен

ШОФЬОР БЛЪСНА 12-ГОДИШЕН ВЕЛОСИПЕДИСТ В СЛИВЕН

На 23 април, в 16,00 часа, в района на кръстовище с булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“ в град Сливен, е възникнало пътно произшествие с пострадал. Инцидентът е станал между

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА НАСТИЛКАТА НА ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ПО БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

Във връзка с нарушената настилка на зарядните станции по бул. „Хаджи Димитър“, Община Сливен започва поетапни ремонтни дейности за възстановяването й. За това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. От 20