ЗАПОЧВА СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА 203-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ
09.04.2024 470 Прегледи

ЗАПОЧВА СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА 203-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ

На 10 април (сряда), с изложба на ученическо творчество – „Символът на нашето училище“, започва в Котел серията от мероприятия посветени на 203-ата годишнина от рождението на Георги Раковски. Събитието е с начален час 9:30 часа, в залата на Туристическия информационен център /ТИЦ/. Негов организатор е средно училище „Георги Ст. Раковски“. По-късно, отново в ТИЦ- Котел ще бъде открита изложба от ръчно тъкани изделия. Тя е под надслов „Вълшебни нишки“, а нейн автор е Росица Станева. Програмата продължава от 10:30 часа с кулинарен уъркшоп. Той се организира отново от местното училище и в него участие ще вземат ученици от професионална паралелка „Готвачи“.  Пред гражданите и гостите на Котел младежите ще представят уникалната технология за приготвянето на любимата баница на Раковски като с дегустацията завърши първия ден, посветен на годишнината му.

11 април (четвъртък) отново ще бъде ден изпълнен с ученически прояви. Първата от тях е с начален час 9:30 часа, а мястото е ТИЦ- Котел. Там ще се проведе историческата викторина „Признателните потомци на Раковски“, чийто въпроси са свързани с живота и делото на революционера. Втората проява е с начален час 17:15 часа в залата на Читалищния дом. Там, учениците от местното училище ще се преклонят пред патрона си чрез литературно-музикална програма.

Кулминацията на честванията, посветени на Георги Раковски, ще бъде на 14 април (неделя). Събитието е с начален час 10:30 ч., на пл. „Възраждане“. Програмата включва ритуал по издигане на знамената на Република България и на община Котел, слово на кмета – г-н Коста Каранашев и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Раковски и върху костницата му в Пантеона.

Годишнината на най-големия син на Котел ще бъде почетена отново от младото поколение в града. То ще се включи веднага след официалната церемония с литературно-музикална програма подготвена от Център за подкрепа за личностно развитие и Детска градина „Дъга“.

Организатори на проявите са Община Котел, Средно училище „Георги Раковски“, Туристически информационен център, Център за подкрепа за личностно развитие и Детска градина „Дъга“.

Предишна ЛЕКАР ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ЧУЙ МЕ! НИТО ЕДИН ПОВЕЧЕ!“
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИНЖ. МАРИНЧО ХРИСТОВ УВАЖИ ПРАЗНИКА НА РОМСКАТА ОБЩНОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВА ЗАГОРА ОТБЕЛЯЗА 141 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГРАДА

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Галя Захариева се включи в честването на 141-та годишнина от Освобождението на Нова Загора. Пред Паметника на Освобождението в Нова Загора бе отслужена панихида за

Новини Сливен

22-ГОДИШЕН Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

Водач на лек автомобил „Шевролет“, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. Автомобилът е спрян за проверка на 22 януари, в 23,35 часа, на булевард „Христо Ботев“.

Новини Сливен

„СЪРЦЕДАЙКОВЦИ“ ОТ КОТЛЕНСКАТА ГИМНАЗИЯ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА СВОЯ БИВША СЪУЧЕНИЧКА

Благотворителна инициатива „Сърцедай“ подемат в края на месец март ученици от 11 б и 11 в клас при Средно училище „Георги Ст. Раковски“ в град Котел. Кампанията те посвещават на