ЗАПОЧВА ПРИЕМ НА ПРОЕКТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА МАЛКИТЕ СТОПАНСТВА
юли 27, 2018 1747 Прегледи

ЗАПОЧВА ПРИЕМ НА ПРОЕКТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА МАЛКИТЕ СТОПАНСТВА

До 22 октомври 2018 г. ще се приемат проектни предложения по Подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център – Сливен.

Допустими кандидати по процедурата са физически лица, регистрирани като земеделски стопани, еднолични търговци (ЕТ) или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите, както и групи и организации на производители.

Земеделските стопани следва да бъдат собственици, наематели или арендатори на цялата налична в земеделското стопанство земя, а ако работят в сферата на животновъдството – да са собственици или наематели на животновъдните сгради и помещения.

Общата стойност на средствата, които се предоставят по подмярката, възлиза на 24 447 500 лева. Минималният размер на допустимите разходи за един проект е 2 444,75 лева, а максималният – 48 895 лева, за проектни предложения, представляващи колективни инвестиции, е 136 906 лева.

Интензитетът на безвъзмездната финансова помощ по процедурата варира от 60% до 80% от общия размер на допустимите за финансиране разходи по проекта. Ще се подпомагат дейности за  модернизиране или увеличаване на наличните производствени активи,  подобряване на предпазарната подготовка и съхранение на продукцията, създаване и/или презасаждане на трайни насаждения, десертни лозя, медоносни дървесни видове за производство на мед, повишаване на енергийната ефективност и производство на биоенергия за нуждите на стопанството и др.

Националната служба за съвети в земеделието предоставя консултации и оказва безвъзмездна помощ при изготвяне на бизнес план и необходимите документи за кандидатстването. Териториалният офис на службата за област Сливен се намира на адрес: гр. Сливен, бул. „Братя Миладинови“ № 18, ет. 3, тел./факс: 044/ 66 26 04.

Предишна ОТМЪКНАХА 760 ЛЕВА ОТ МАГАЗИН В НОВА ЗАГОРА
Следваща РЗИ-СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 10.08.2021г. (вторник)  до 13.30 часа ще бъде прекъснато водоподаването в част от квартал „Клуцохор“ – блоковете.

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА НА ФИРМАТА – СОБСТВЕНИК НА КАТАСТРОФИРАЛИЯ КРАЙ НОВА ЗАГОРА АВТОБУС

Започва проверка на фирмата – собственик на катастрофиралия край Нова Загора автобус, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен наблюдаващият прокурор Борислав Сяров. Според разследващите, има версия, че на шофьора му е

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Ловец се връща от лов с убита мечка. Приятелите започват да го разпитват: – Колко пъти стреля? – Десет тека. – А колко пъти уцели мечката? – Нито веднъж. –

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

7 − four =